TRAGEDIE! Rujeola l-a ucis la doar 15 ani! Se întâmplă în Vestul României, unde se extinde epidemia!

5530

Tragedie într-o familie din comuna arădeană Covăsînţ. Un băiat în vârstă de 15 ani a murit azi dimineață la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, după ce a stat internat timp de 4 zile. Adolescentul a contactat o rujeolă şi, pe fondul unei boli congenitale, starea sa s-a agravat și a condus la deces.

Referitor la acest caz, cu privire la decesul unui pacient de 15 ani internat în 16.10.2016 ora 19.00 la secția de Boli infecțioase copii, specificăm că decesul copilului s-a produs în urma unei complicații de tip bronhopneumonie forma gravă post rujeolică, pe un teren cu multiple tare, secundare unei boli congenitale metabolice de tezaurizare NIEMANN PICK (care afectează întreg organismul, creier, cord, ficat, splină etc.) cu apariția unui retard psihosomatic marcat. Pe acest teren a existat un contact rujeolic dintr-un focar familial (verișori). În ziua a 7-a de evoluție a rujeolei, la domiciliu, a apărut o complicație gravă de tip bronhopneumonie cu insuficiență respiratorie marcată care de la internare s-a agravat până la instalarea unui stop respirator cu acidoză respiratorie și metabolică, la 11 ore de la internare. În urma evoluției agravate, pacientul a fost transferal la ATI I, întubat și ventilat sub tratament complex cu antibiotice, hidroelectrolitice, acidobazice etc. Decesul s-a produs în a 4-a zi de la internare, 20.10.2016, ora 08.40. Fiind un caz cunoscut cu boală cronică și teren imunitar tarat, familia a refuzat necropsia și a solicitat, printr-o cerere scrisă și semnată, scutirea de autopsie” – au declarat oficialii SCJA printr-un comunicat de presă.

Familia băiatului decedat, aflată în stare de șoc, şi-a strigat necazul pe coridoarele şi în curtea spitalului, la faţa locului fiind chemat, preventiv, şi un echipaj de jandarmi. Oamenii nu au făcut, însă, scandal şi nici nu au învinovăţit pe cineva. „Nu putem învinovăţi pe nimeni” – a declarat fratele băiatului mort, pentru criticarad.ro.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Arad, la 14 octombrie, în judeţ erau confirmate 132 de cazuri de rujeolă. Asta situează Aradu pe locul doi pe ţară, după Mureş (176 de cazuri). Au fost raportate două decese datorate rujeolei, în judeţul Arad (din trei, la nivel de ţară. Imediat ce a fost înştiinţată de acest caz, DSP Arad a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Epidemia de rujeolă se extinde și în Caraș-Severin!

În județul Caraș-Severin, numărul cazurilor de rujeolă crește de la o săptămână la alta. În ultimele zile au fost confirmate 5 noi cazuri, iar comparativ cu luna septembrie, numărul cazurilor aproape s-a triplat.

Potrivit colegilor de la expressdebanat.ro, la ora actuală sunt confirmate 35 de cazuri, în timp ce, în urmă cu o lună, în județ existau doar 13. Conform datelor de la Ministerului Sănătății, județul Caraș-Severin ocupă locul 7 pe lista celor 27 în care au fost confirmate cazuri de rujeolă. În prima săptămână a lunii octombrie, la nivel național au fost confirmate 753 de cazuri, dintre care 30 în Caraș-Severin. În țară, la ora actuală, numărul a crescut până la 786, iar până acum, 3 copii cu vârsta sub 1 an au murit din cauza bolii (doi din județul Arad și unul din Timiș).

Ministerul Sănătății dezvăluie că situația este una alarmantă, având în vedere că, în tot anul 2015, s-au înregistrat doar 7 cazuri de rujeolă și niciun deces. Reprezentanții din sănătate condamnă în cei mai duri termeni campaniile iresponsabile împotriva vaccinării copiilor. Rezultatele acestora se traduc, de exemplu, în înmulțirea cazurilor de rujeolă de zeci de ori într-un singur an.

Apelul Ministerului Sănătății către părinți este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor. În zonele afectate, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an. Potrivit datelor de la centru, există suficiente doze pentru ca toți copiii să fie vaccinați.

Surse: – criticarad.ro;
– expressdebanat.ro
Foto: – expressdebanat.ro

3 COMENTARII

  1. Copilul meu are 1 an si 4 luni si inca nu a facut vaccinul pentru ca : „nu se gaseste nicaieri…nici macar sa il cumparati” asta am tot auzit de la medicul de familie!!!E o mare minciuna tot ce se intampla in tara asta!

  2. Sunt suficiente vaccinuri??noi am batut la usa medicului de cateva ori cu copilul sa facem ror ul si raspunsul e ca nu are vaccin..dar o sa ajunga peste cateva luni..sau ani,mi e scarba de ministerul sanatatii

LĂSAȚI UN MESAJ