Tragedie în România. O polițistă și-a împușcat mama și copilul, după care s-a sinucis

5980

O poliţistă din Târgu-Jiu şi-a împuşcat mortal mama, apoi s-a sinucis, în localitatea Băleşti din judeţul Gorj. Şi fiul poliţistei, de numai şase luni, a fost împuşcat, fiind rănit şi transportat la spital, unde s-a stins.

Potrivit unor surse locale, poliţista lucrează la Transporturi Feroviare şi este soţia unui poliţist din Poliţia Mătăsari.

Poliţista şi-a împuşcat mortal mama, iar apoi la rănit şi pe fiul ei. Ulterior, femeia s-a sinucis cu aceeaşi armă.

Poliţista şi soţul ei s-au mutat recent în localitatea Băleşti din judeţul Gorj, iar duminică soţul femeii ar fi fost plecat din localitate.

UPDATE 

Femeia era în concediu de maternitate.

Bebeluşul de 6 luni împuşcat de mama lui, o poliţistă din Târgu-Jiu, a murit la spital, după ce medicii au încerat să-l resusciteze.

Surse din anturajul poliţistei au declarat pentru MEDIAFAX că femeia suferise o depresie extrem de gravă în urma naşterii.

Totodată, surse din Poliţie susţin că femeia a folosit arma soţului ei.

Polițista Adela Maria Lăpădat era agent de polițist la Transporturi Feroviare Târgu Jiu, fiind încadrată din anul 2006. Femeia a fost testată psihologic ultima dată în luna mai a anului 2017, înainte de a intra în concediu maternal.

Polițistul deținea pistolul la domiciliu, conform prevederilor legale, iar ultimul control a fost efectuat la locuința acestuia, la începutul acestui an.

Psiholog despre poliţista din Gorj:Considerăm că e vorba de o depresie postnatală nediagnosticată

Psihologul Maria Tomescu declară că în cazul poliţistei care şi-a împuşcat mortal mama şi bebeluşul, apoi s-a sinucis, este vorba despre o depresie postnatală nediagnosticată. O prietenă a poliţistei spune că femeia era foarte tristă şi îngrijorată pentru copilul ei.

„Considerăm că este vorba despre o depresie postnatală nediagnosticată şi netratată corespunzător, pentru că altfel crima nu se justifică. Depresia nu se declanşează imediat după naştere, în toate cazurile, sunt situaţii în care apare după câteva luni şi evoluează lent. De obicei, apropiaţii observă că nu funcţionează normal şi cu siguranţă ar trebui să ia măsuri imediat”, a declarat pentru MEDIAFAX Maria Tomescu, psiholog clinician din judeţul Gorj.

Pe de altă parte, o prietenă a poliţistei a declarat pentru MEDIAFAX că aceasta era tristă şi îngrijorată pentru copilul ei.

„Era foarte îngrijorată din cauza copilului, să nu ia microbi, să nu intre în contact cu oamenii de teamă să nu se îmbolnăvească. Mă întreba dacă e posibil să fi fost radiat, pentru că a vorbit ea la telefon în timpul sarcinii. La botez se comporta ca la înmormântare. Era foarte tristă. A stat probabil toată seara cu gândul la copil, că intră în contact cu toată lumea. Era în depresie, dar nu m-am gândit că avea nevoie de ajutor”, a spus o prietenă a poliţistei.

La rândul lor, colegii poliţistei au declarat că aceasta era deosebită, nu a deranjat pe nimeni niciodată şi respecta pe toată lumea.

sursa: mediafax.ro

foto: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ