Traficul cu țigări este de neoprit. Câte pachete avea asupra sa un cetățean sârb

336

Polițiștii de frontieră din vestul țării au reținut un traficant de țigări în zona graniței de la Porțile de Fier. 800 de pachete de țigarete au fost confiscate.

Un cetățean sârb a fost prins în timp ce încerca să intre în tara noastră cu transportul ilegal. Se pare că țigările au fost cumpărate din Kosovo, transportate pe teritoriul Serbiei și trebuia sa ajungă pe piața neagră din România.

„În urma verificărilor efectuate și controlului fizic al autocamionului, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au descoperit ascunse şi nedeclarate în locuri special amenajate, atât în cabina şoferului, cât şi în spaţiile de depozitare ale stingătoarelor de incendiu, cantitatea de 16.000 ţigarete marca Marble, de provenienţă sârbească, în valoare de 9600 lei. Din cercetările efectuate de poliţiştii de frontieră s-a stabilit că ţigările au fost cumpărate dintr-o piaţă din Kosovo, urmând a fi introduse ilegal în România cu scopul de a fi comercializate pe piaţa neagră din Bucureşti”, spun autoritatile.

Bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 7.000 lei, întreaga cantitate de ţigări în valoare de 9600 lei a fost confiscată, iar autocamionul marca Mercedes a fost ridicat pentru indisponibilizare până la plata amenzii. De asemenea, traficantul nu mai are dreptul sa intre în România timp de 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ