Traficanți de droguri la nivel internațional, ridicați de mascați, în vestul țării VIDEO

2342

Mai multe persoane din vestul țării au fost ridicate de mascați, joi dimineața, suspectate că ar fi membre ale unei rețele internaționale de trafic de droguri de risc. Au fost efectuate 12 percheziții în România, dar și în Franța. Descinderile DIICOT au fost făcute în județele Caraș-Severin, Arad, Alba, Mehedinți, Argeș și Suceava.

Grupul ar fi format din 17 persoane și era specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, importul/exportul de droguri de risc și spălare de bani.

”În fapt, s-a reținut că, în perioada aprilie – iunie 2018, o grupare internațională de trafic de droguri, formată și din cetățeni români, care ar fi acționat pe ruta Spania-Franța-Europa de Vest, a fost destructurată de autoritățile franceze în anul 2018. În urma acțiunilor din Franța, 10 persoane au fost arestate și au fost capturate aproximativ 5.5 tone de cannabis”, aflăm de la DIICOT.

În urma perchezițiilor din România, au fost descoperite și ridicate 24 telefoane mobile, mai multe înscrisuri privind diferite transporturi de mărfuri, diferite documente de proprietate ale unui imobil și ale unor autocamioane, precum și 28 de înscrisuri și recipise.

Au fost emise 7 mandate de aducere la audieri și un mandat european de arestare.

LĂSAȚI UN MESAJ