Traficant italian de arme și de carne vie, prins la Lugoj

5744

Un bărbat de 56 de ani, pe numele căruia autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare pentru comiterea de infracțiuni  contra ordinii și siguranței publice, a fost depistat de poliţiştii timişeni.

La data de 20 mai a.c., în jurul orei 22, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor lugojeni, au depistat, pe raza municipiului Lugoj, judeţul Timiş, un bărbat de 56 de ani, urmărit internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, fiind bănuit de comiterea de infracțiuni contra ordinii și siguranței publice.
Italianul este condamnat la 7 ani  si 5 luni de închisoare, pentru trafic ilicit de arme, munitii si substanțe explozive, trafic de ființe umane.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, capturarea fiind realizată în mai puțin de 6 ore de la primirea semnalării.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, care a dispus reţinerea pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraţilor Curţii de Apel Timişoara în vederea dispunerii măsurilor legale până la predarea către autorităţile italiene.

LĂSAȚI UN MESAJ