Traficant de minori căutat în Marea Britanie, depistat într-o localitate din vestul țării

325
viol

Un britanic acuzat de trafic de minori a fost prins în județul Arad. Bărbatul, în vârstă de 56 de ani a fost găsit de polițiști în localitatea Cermei, iar magistrații timișoreni au dispus arestarea acestuia pentru 24 de ore.

Cetățeanul din Marea Britanie, care era urmărit internațional pentru trafic de minori, a fost depistat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale în localitatea arădeană Cermei, notează Mediafax.ro.

„Pe numele bărbatului de 56 de ani, cetăţean britanic, erau emise de către autorităţile judiciare engleze mandate europene de arestare pentru savârşirea de infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale a minorilor şi trafic de minori. Cel în cauză a fost prezentat magistraţilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, care au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore’, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Numărul victimelor traficate în vederea exploatării în 2017 a fost de 609 faţă de 483 în 2016 (creştere cu 26,68%), dintre care 225 minori, faţă de anul 2016 când au fost identificate 245 de victime minori (scădere cu 8,16%), se arată în bilanţul DIICOT pe anul precedent.

sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ