Totul sau nimic în ultima rundă a Ligii I

193

ACS Poli joacă cel mai important meci al anului. Jocul decisiv pentru menținerea în Liga I de fotbal are loc duminică seara, la Mediaș, miza fiind enormă – însăși existența și continuitate clubului.

Începută cu un handicap de -14 puncte, cu multe datorii și cu un lot peticit pentru eșalonul secund, ACS Poli a reușit un sezon excepțional care a adus-o cu șanse reale de salvare de la retrogradare înaintea ultimei etape. O ultimă rundă în care se va decide totul în privința retrogradării. Trei formații luptă pentru un loc de supraviețuire și poziția de baraj, în timp ce pierzătoarea va ocupa locul ce duce în liga secundă.

Violeții vor să profite de șansa pe care o au, cu o victorie la Mediaș sunt siguri măcar de locul de baraj. ”Nu credeam că vom ajunge aici, chiar am discutat cu jucătorii în vestiar. Ar fi păcat să nu încununăm cu succes munca noastră, atingerea obiectivului, după un parcurs la care nimeni nu se aştepta să-l atingem. Le-am cerut jucătorilor să fie altfel de cum au fost în alte jocuri, în ceea ce priveşte concentrarea, hotărârea, determinarea, gândirea, ideea tactică în aşa fel încât să joace bine şi să aibă în mintea lor acest dicton, ori murim ori trăim”, a subliniat tehnicianul Ionuț Popa.

O bătălie de la distanță între Poli, Pandurii și Concordia ce poate fi influențată de jocurile de culise. În special situația Chiajnei naște semne de întrebare, ilfovenii având un meci între prieteni cu cei de la Voluntari. ”Le-am cerut jucătorilor să nu se gândească şi la celelate două jocuri de la aceeaşi oră, jocuri interesante mai ales prin prisma celui de la Voluntari, unde echipa joacă pe teren neutru şi marea mea întrebare e ce se întâmpla dacă Voluntari era la retrogradare, dacă s-ar mai fi jucat meciul la Piteşti. Este o situaţie care trebuie să fie lămurită şi să iasă la iveală un adevăr dacă este”, a mai spus antrenorul lui Poli.

Gaz Metan Mediaș – ACS Poli se dispută duminică seara, de la ora 21. La aceeași oră cu disputele de la Pitești, FC Voluntari – Concordia Chiajna, și Botoșani, FC Botoșani – Pandurii Târgu Jiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ