Toți posesorii de autoturisme din Banat și din țară trebuie să știe asta! Codul Rutier se modifică!

2104

Executivul pregăteşte o serie de modificări pentru Codul Rutier prin care se vor reglementa modul în care se va face schimbarea dreptului de proprietate după vânzarea unui autoturism şi noi reguli pentru obţinerea Inspecției Tehnice Periodice (ITP).

“În situaţia în care noul proprietar nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termenul prevazut la alin (4) (90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului – n. red.), înmatricularea vehiculului se suspendă de drept până la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietare. În cazul în care până la transcriere intervin transmiteri succesive ale dreptului de proprietate asupra vehiculului, termenul (…) curge de la data primei transmiteri a dreptului de proprietate”, este explicat in proiectul de OG, conform AvocatNet.ro.

Noul Codul rutier va avea şi sancţiuni pentru persoanele care circulă cu automobile a căror înmatriculare a fost suspendată. Mai precis, soferii vor risca între nouă şi 20 de puncte-amendă, adică, în prezent, o amendă între 1.305 şi 2.900 de lei.

 sursă: auto-bild.ro

LĂSAȚI UN MESAJ