Toţi oamenii premierului! Sorin Grindeanu şi-a ofertat foştii consilieri personali din Timiş, care sunt aşteptaţi şi în echipa de sfetnici de la Bucureşti

1557

Ocupat până peste cap cu comandamentele de iarnă şi valurile de demiteri din fruntea instituţiilor deconcentrate, premierul Sorin Grindeanu a apucat să spună, recent, la TV, că nu se gândeşte să-şi mute reşedinţa în capitală, că familia să va rămâne la Timişoara.

”Nu am apucat să am o discuţie serioasă, cu argumente pro şi contra, dar, în mare, familia va rămâne la Timişoara. Am doi copii mici, acolo au legături, prieteni”, a mărturisit Grindeanu.

De altfel, prim-ministrul a mai afirmat că şi el, personal, deşi este premierul României, se simte legat de Timişoara pentru că în Banat şi-a construit întreagă carieră politică.

În aceste condiţii, pentru a-şi astâmpără dorul de casă şi pentru a se înconjura de oameni de încredere, este de aşteptat că premierul să cheme la Bucureşti, cât mai repede, consilierii personali de la Consiliul Judeţean Timiş.

Până în prezent, după cum am aflat pe surse, au fost ofertaţi fostul primar din Sânmihaiu Român, Viorel Bara, dar şi Vali Korman, strategul PSD din umbra întregii campanii electorale de la alegerile locale de anul trecut, când social-democraţii au bătut PNL-ul şi la Timişoara. Dacă primul a acceptat deja oferta, Vali Korman, bun prieten cu mogulul de presă Cozmin Guşă încă din perioada PIN-ului, a condiţionat mutarea în Bucureşti de numirea într-o funcţie importantă.

Nu este exclusă nici ofertarea fostului jurnalist Viorel Bota, actual director regional la Direcţia Regională Timiş din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), deşi acesta a fost omul de încredere al fostului lider al PSD Timiş şi preşedinte al Consiliului JUdeţean, Titu Bojin, cu care actualul premier a fost într-un oarecare conflict doctrinar.

Deocamdată, nu avem date că “în cărţile” pentru Bucureşti s-ar află şi Alexandru Chirilă, în al cărui CV se regăseşte şi o perioada în care a lucrat în serviciul secret al MI, celebra unitate militară de informaţii UM 0215, supranumită şi “Doi şi’un sfert”…

Deocamdată, noul preşedinte al CJ Timiş, Călin Dobra, a anunţat că în următoarele zile va analiza şi va decide dacă-i păstrează în echipa sa pe Bara, Korman şi Chirilă, toţi “oamenii” fostului preşedinte.

LĂSAȚI UN MESAJ