”Toți cei care sunt în favoarea avortului au fost deja născuți” Campania „40 de zile pentru viață” a pornit la Timișoara și în 25 de țări

168

De azi începe o campanie de suflet a unor oameni îngrijorați de soarta semenilor ce încă nu au văzut lumina zilei.

„Am observat că toți cei care sunt în favoarea avortului au fost deja născuți” – Ronald Reagan

„Avortul s-a banalizat, ca emoție. E o lipsă de atitudine față de propriul corp, o desconsiderare față de propria ființă” – Aurora Liiceanu, prof.univ.dr., psiholog.

„Fiecare țară care acceptă avortul nu își învață cetățenii să iubească, ci să folosească violența pentru a obține ceea ce vor” – Maica Tereza

Campania „40 de Zile Pentru Viață” promovează cultura vieții și se desfășoară simultan, în perioada 6 martie – 14 aprilie 2019, în Timișoara și în alte 500 de orașe din 25 de țări (Statele Unite, Canada, Camerun, Argentina, Australia, Bolivia, Chile, Columbia, Congo, Croatia, Ecuador, Egipt, Guatemala, Kenya, Mexic, Noua Zeelanda, Nigeria, Paraguay, Peru, Romania, Spania, Uganda, Marea Britanie, Zambia).

În România, campania se desfășoară în orașele Timișoara, Cluj-Napoca și Bistrița-Nasaud.
Organizatorii doresc să conștientizeze opinia publică cu privire la valoarea vieții intrauterine și să atragă atenția asupra consecințelor negative ale avortului, în primul rând asupra femeii, iar apoi și asupra întregii societăți românești.

Pentru că fiecare ființă umană are dreptul la viață, conform Declarației universale a Drepturilor omului, cei ce se alătură campaniei doresc să fie o voce a copiilor nenăscuți, cerându-i lui Dumnezeu să oprească avorturile în Timișoara și în România.

Oficial, 15.256 vieti salvate din 2007 la nivel mondial, în urma Campaniei „40 de zile pentru viață”.

Campania este bazată pe următoarele valori și practici:

Valori:
• Viața este un dar din partea lui Dumnezeu
• Sarcina este un privilegiu și o oportunitate
• Viața umană are valoare de la concepție până la moarte
Practici:
• Atragerea atenției opiniei publice privind valoarea vieții și a faptului că avortul nu este o măsură contraceptivă
• Mobilizarea comunității în sprijinul dreptului la viață al celor nenăscuți
• Conștientizarea comunității cu privire la demnitatea umană
• Solicitarea intevenției lui Dumnezeu prin post și rugăciune

Locul de manifestare publică în anul 2019 va fi în fața Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu”, (maternitatea Odobescu) Timișoara zilnic între orele 07:00 – 19:00.

Zilnic 3-7 voluntari, reprezentanți ai societății civile, vor fi prezenți la fața locului în fiecare moment, timp de 12 ore pe zi, cu pancarte în mână. Va fi o manifestare tăcută, cu un mesaj pro-viață.

Scopul declarat este simplu, cel de conștientizare a opiniei publice referitor la tragedia avorturilor și stoparea acestora. Se vor folosi pancarte cu texte pro-viață, pliante, broșuri.

„Având în vedere că România este încă pe primele locuri la numărul de avorturi, iar Timișul este pe locul II cu puțin peste 4000 avorturi/an, din care 251 la adolescente între 15-19 ani (conform datelor Ministerului Sănătății furnizate de INS, 2015), dorim să atragem atenția comunității locale asupra consecințelor pe care le are întreruperea de sarcină la cerere pe plan fizic, psihic, relațional și social. Scopul esențial al campaniei nu este de a manifesta împotriva cuiva, ci pentru a susține dreptul la viață a copiilor nenăscuți.

Sunteți invitați să vă alăturați altor voluntari în Campania „40 de zile pentru viață”, care își propune să implice comunitatea în mod activ și pașnic pentru schimbarea mentalității greșite în ceea ce privește viața intrauterină și valoarea vieții unui copil nenăscut. Dorința noastră este de a determina fiecare român să prețuiască viața copiilor nenăscuți, să considere copiii nenăscuți ca fiind persoane valoroase și de a pune capăt avorturilor” cred organizatorii manifestației.

Țările cu cea mai mare rată de avort din lume (Institutul Allan Guttmacher, 2009):
1. Vietnam 83,3 avorturi /1000 femei
2. România 78 /1000 femei
3. Cuba 77 / 1000 femei

Conform Centrului de Calcul, Statistică Sanitară și Documentare a Ministerului Sănătății, se estimează că din 1958 până în 2008 în România au fost avortați 22.178.906 copii. România și Rusia sunt singurele țări din lume ale căror număr de copii avortați a depășit numărul populațieîn viață. România are astăzi una dintre cele mai mari rate a avorturilor și a mortalității materne din UE – 480 de avorturi la 1000 nașteri, conform OMS (2012) și este printre țările cu cel mai mare număr de adolescente care rămân însărcinate. În fiecare an sunt avortați cca 100 000 de copii, respectiv cca 400 pe zi, ceea ce reprezintă aproximativ 1 din 3 copii concepuți, iar rata natalității între anii 1960 și 2010 a scăzut de la 2,3 la 1,3 copii/femeie. Se estimează că până în 2050 populația României ar putea scădea până la 14-16 milioane de persoane.

Campania „40 de zile pentru viață” de la Timișoara este o campanie civică, inițiată doar în nume personal de creștini de diferite confesiuni din Timișoara, nu în numele unei Biserici sau al unei organizații, instituții, etc.

Cu toate că este o campanie civică, desfășurată în nume personal de creștini din diferite confesiuni, campania beneficiază totodată de binecuvântarea IPS Ioan, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului, ca reprezentant al Bisericii Ortodoxe, și de susținerea Bisericilor creștine de diferite confesiuni din Timișoara: Biserica Romano-Catolică – Mons. József-Csaba PÁL, Biserica Greco-Catolică – Pr. Ioan Chișărău, Biserica Reformată – Părinte Protopop Fazekas Csaba, Biserica Baptistă – Pastor Samuel Tuțac, Biserica Penticostală – Pastor Nelu Filip, Bisericile non-denominaționale – Pastor Cusman Cionca, Biserica Evanghelică – Pastor Adrian Stan, Biserica Creștină după Evanghelie – Pastor Gabi Răducan.

De asemenea, Campania se bucură de sustinerea Dr. Bogdan Cioata – medic ginecolog, Dr. Ileana Radu – medic pediatru, Conf.Univ.Dr. Lavinia Tec – avocat, Cristina Olariu – Director Radio Vocea Evangheliei.

LĂSAȚI UN MESAJ