Tot mai mulți migranți trec ilegal Dunărea în țara noastră

39

Un grup de miranți a fost prins de polițiștii de frontieră din Caraș-Severin pe malul românesc al Dunării, după ce trecuseră fluviul cu o barcă, din Serbia.

„În data de 13.02.2020, în jurul orei 05.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, venind dinspre malul sârbesc al Dunării, o ambarcaţiune care a intrat în apele teritoriale româneşti şi a acostat la mal.
Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă, în urma căreia au depistat şi reţinut, la malul românesc al Dunării, şapte cetăţeni străini şi o ambarcaţiune gonflabilă, dotată cu motor”, a transmis Poliția de Frontieră.

Cei şapte cetăţeni străini au fost conduşi la sediul sectorului pentru identificare, ocazie cu care s-a stabilit că grupul era format din cinci cetăţeni din Siria şi doi din Egipt, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani.

În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că ambarcațiunea a fost condusă de unul din cei șapte bărbaţi, acesta fiind un cetățean sirian, în vârstă de 26 de ani. Totodată, persoanele în cauză au declarat că au trecut fluviul Dunărea din Serbia cu ambarcaţiunea respectivă şi intenţionau să ajungă în Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ