Tot mai mulţi migranţi prinşi la frontieră: azi-noapte, 50!

274

Peste 50 de migranți din Siria, Irak, Afganistan și Pakistan, care formau cinci grupuri ce voiau să intre ilegal în România, prin zona Moravița – Oravița, au fost depistați de polițiștii de frontieră timișeni în noaptea de miercuri spre joi.

”Polițiștii de frontieră din cadrul Poliției de Frontieră Timișoara au depistat în zona Moravița și Oravița, cinci grupuri formate din 51 de persoane, cetățeni din Siria, Irak, Afganistan și Pakistan, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în țări din vestul Europei”, arată Roxana Costache, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara, într-un comunicat.

În cursul nopții trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Moravița, în cooperare cu jandarmi timișeni și cu polițiști din Deta, au declanșat mai multe acțiuni specifice pe linia combaterii migrației ilegale.

Astfel, pe direcția localităților de frontieră Gherman, Gaiu Mic și Jamu Mare au fost depistați, la intervale diferite de timp, patru grupuri de persoane, formate din 46 de cetățeni străini, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul țării, acestea fiind conduse la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că grupurile erau constituite din 22 bărbați, 11 femei și 13 minori, adulții având vârste cuprinse între 18 și 42 de ani, iar minorii cu vârste între un an și 17 ani. Ei au declarat că sunt cetățeni din Afganistan (7), Pakistan (9), Siria (2) și din Irak (28) și că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei”, menționează sursa citată.

Totodată, polițiștii de frontieră din Oravița au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență, iar joi au descoperit în apropierea localității de frontieră Grădinari, 5 cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă, aceștia fiind preluați și transportați la sediul instituției pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni sirieni, toți bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 28 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, vor fi anunțate autoritățile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului și punerii în aplicare a acordului de readmisie.

LĂSAȚI UN MESAJ