Topul țărilor europene cu cei mai fericiți oameni. România, în coada clasamentului

45
Belgia, Olanda, Austria și Finlanda sunt țările din Uniunea Europeană cu cei mai fericiţi oameni. România se află în coada clasamentului, alături de Letonia, Bulgaria, Croaţia și Lituania, potrivit unor date publicate joi de Eurostat.
În anul 2018, peste 62% dintre persoanele cu vârsta de peste 16 ani din Uniunea Europeană care au participat la acest studiu au declarat că au fost fericite tot timpul (14%) sau majoritatea timpului (48%) în ultimele patru săptămâni, în timp ce 12% au declarat că au fost rareori (8%) sau niciodată (2%) fericite în ultima lună.
Ţările din Uniunea Europeană cu cei mai fericiţi oameni sunt Belgia, Olanda, Austria şi Finlanda, unde peste trei sferturi dintre persoane (76% în fiecare ţară) au declarat că s-au simţit fericite tot timpul sau în majoritatea timpului în ultima lună.
La polul opus, ponderea celor care au fost fericiţi este cea mai scăzută în Letonia, unde doar 31% din persoane au declarat că s-au simţit fericite tot timpul sau în majoritatea timpului, în ultima lună. În Bulgaria, s-au declarat fericiți 35% din oameni, în Croaţia – 42%, iar în Lituania – 45%. România se află și ea între țările din coada clasamentului, cu un procent de 46% de oameni fericiți, la fel ca Grecia.

LĂSAȚI UN MESAJ