Topul municipiilor și orașelor pe care cei mai mulți români le abandonează. Unde este cea mai mare rată a plecărilor

99
Anul trecut, peste 400.000 de români au părăsit localitatea în care locuiau, mutându-se în altă parte- fie în țară fie în străinătate. Ori se căsătoreau, ori își găseau un job mai bun, ori localitatea în care trăiseră nu le mai oferea speranțe pentru viitor. Media plecărilor cu domiciliul din ultimii 5 ani este de aproximativ 375.000/an.
Anul trecut, bariera celor 400.000 de plecări a fost depășită. Institutul Național de Statistică numără plecările cu domiciliul ca fiind ”persoanele care pleaca din localitate si fac dovada ca au asigurată locuinta in alta localitate. Incepand din 1992 sunt incluse schimbarile de domiciliu in Municipiul Bucuresti dintr-un sector in altul. Schimbarile de domiciliu in cadrul aceleiasi localitati nu sunt incluse”. Datele de mai jos includ migratia internațională. Datele arată că rata cea mai mare a plecărilor este din Baia de Aramă (Mehedinți), Motru (Gorj) și Rovinari (Gorj).
Băile Herculane (Caraș Severin). Celebra stațiune este un loc din care se pleacă des. Cu o rată a plecărilor de peste 30 la mia de locuitori, stațiunea este pe locul al 3-lea, din păcate. Anul trecut, din cei 1.600 de locuitori, 60 au preferat să plece.

LĂSAȚI UN MESAJ