Toamna prin parcurile Timișoarei

139

Toamna şi-a intrat în drepturi şi a pus stăpânire pe natură, aducând în coloritul frunzelor ruginiul, chiar dacă pe ici şi colo a mai înflorit vreun prun sau vreun liliac.

Parcurile timişorene încep să arate multicolor, trandafirii nu s-au scuturat, pe bănci se mai citeşte o carte, se mai discută o vorbă în şoaptă, se mai fuge de la şcoală, chiar dacă e a doua zi de când au început cursurile, mai găseşti o creangă căzută, sau pe unele locuri grămezi, grămezi, aseară, pe la zece, a fost furtună, dar încet, încet se va reveni la normal.

Pe Bega mai trece câte un vaporaş, se face curăţenie de toamnă, chiar dacă în unele locuri se golesc pubelele sau coşurile de gunoi şi în altele sunt pline, puţini văd, puţini aud, însă poliţia locală încearcă să îşi facă meseria şi să atenţioneze “bivolii” ce blochează căile de acces.

Se mai circulă pe câte o alee din parc chiar şi cu bicicleta, chiar dacă îi spune pietonală, nu contează dacă e pentru pietoni, şi bicicleta are loc, mai există şi unele deficienţe pe alei, dale desprinse, borduri la treptele de acces căzute sau lipsă, dar mai este până în 2021, când Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană. Până atunci să ne bucurăm de toamnă, de feria parcurilor şi deocamdată de liniştea de pe malul Begăi.

LĂSAȚI UN MESAJ