Toamna asta se numără… filmele

83

Încă din primele zile ale acestei toamne, timişorenii au ocazia să ia contact cu prima ediţie a a Festivalului Filmului Central European, ce va debuta în 3 septembrie, la orele 21,00, în Piaţa Libertăţii, cu o combinaţie de jazz şi film, pus în scenă de cvartetul EYOT din Serbia, sub bagheta regizorului ceh Oldrich Lipsky, sub titlul de Happy End, film ce a fost interzis în 1969.

Happy End era un film pur şi simplu altfel decât celelalte, un titlu care, fie şi indirect, putea duce la ideea că se poate şi altfel.

În perioada 3-9 septembrie, Festivalul Filmului Central European aduce la Timişoara cele mai bune filme din țările din regiunea centrală și sud-est europeană, alături de pelicule prezentate la marile festivaluri europene din ultimul an.

Accesul este liber atât în Piața Libertății, Cinema Timiș, Sala 2 a Teatrului Național, cât și pe alte scene satelit.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Casei de Cultură, Ministerului Culturii și Identității Naționale, Institutului Cultural Român, Consiliului Județean Timiș, UCIN și Federației Comunităților Evreiești din România.

LĂSAȚI UN MESAJ