TIR blocat din cauza ninsorilor, în vestul țării! Unui pasager i s-a făcut rău!

299

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a Județului Arad informează, miercuri dimineața, că a trimis echipaje în căutarea unor persoane ramase blocate cu TIR-ul pe DJ708, între localitățile Mădrigești și Slatina de Mureș din județul Arad.

”În aceasta dimineață, șoferul unui autotren care venea din Polonia și a întrat în țară pe la PCTF Vărșand, a setat GPS pentru a ajunge pe cea mai scurtă rută spre Valea Mureșului. Cea mai scurtă rută a însemnat pentru GPS, Vărșand – Gurahonț – Madrigești – Slatina de Mureș – Julița.

În jurul orei 6.15 minute a apelat serviciul 112 și a anunțat că persoana care îl însoțește se simte rău, iar camionul a derapat și nu poate se mai poate deplasa. Nu a știut sa precizeze locația în care se află.

urme derapajA început o lupta contra cronometru din partea dispecerilor și a ofițerului se serviciu pentru a identifica locația în care se afla. Soferul a transmis marca de telefon pe care o deține apoi coordonat de dispecer, după aproximativ 10 minute a reușit sa transmită coordonatele geografice a locației. Pentru localizare acestea au fost transformate și suprapuse peste programul 112 astfel ca în câteva minute victima a fost localizată între localitățile Madrigesti și Slatina de Mureș pe drumul județean. Au fost trimise în zona forte ale Gărzii nr. 2 Gurahonț și a Gărzii nr 1 Bârzava cu autospeciale 4×4 și două ambulanțe ale SAJ de la Săvârșin și Gurahonț. După aproximativ 45 de minute, autotrenul a fost identificat, iar victima, o femeie, preluata de către un echipaj SAJ pentru evaluarea stării de sănătate.”, a transmis ISU Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ