Ţinta propusă de guvernul Cîţu, de 5 milioane de vaccinaţi a fost ratată. Oamenii nu s-au înghesuit chiar dacă li s-a oferit… o porție de mici

58

Sub 40.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în România în ultimele 24 de ore, conform datelor comunicate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Dintre acestea, doar 13.690 s-au vaccinat cu prima doză.

Astfel, un număr de 39.249 de persoane s-au vaccinat cu unul dintre vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Johnson & Johnson în ultima zi, informează CNCAV.

29.707 persoane s-au vaccinat cu Pfizer, 2.707 cu Moderna, 1.718 cu AstraZeneca şi 5.503 cu Johnson & Johnson. La centrul de vaccinare de la Obor, oamenii au primit și un voucher pentru mici.

În total, peste 4,5 milioane de români s-au vaccinat până în acest moment cu cel puţin o doză. Ţinta propusă de guvernul Cîţu, de 5 milioane de vaccinaţi până la 1 iunie a fost ratată.

Premierul Florin Cîţu a declarat că nu este îngrijorat de ritmul actual în care se desfăşoară în ţară campania de vaccinare anti-COVID şi a spus că modul în care populaţia reacţionează acum la pandemia de COVID-19 indică faptul că această campanie a avut succes.

„Eu cred că, dacă ne uităm la cum reacţionează populaţia, vedem că această campanie are succes. Am încredere că vom ajunge şi la celelalte cifre în perioada următoare”, a spus Florin Cîţu.

Ritmul campaniei de vaccinare în România a scăzut în ultima lună. Dacă pe 6 mai se înregistra un record, odată cu depăşirea pragului de 100. 000 de persoane vaccinate într-o zi, în ultimele 24 de ore sub 40.000 de persoane s-au vaccinat, din care doar 13.690 cu prima doză.
Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ