Tineri, pregătiți-vă bagajele! A luat start programul DiscoverEU care vă duce în Europa, gratuit

183

Start la călătorii gratuite cu trenul în UE. De astăzi până pe 26 iunie, se pot face înscrierile în programul „DiscoverEU” pentru tinerii care au 18 ani şi vor să viziteze mai multe ţări europene. Comisia Europeană pune la bătaie 12 milioane de euro pentru ca statele membre să fie descoperite de către tineri. Există însă şi nişte condiţii: permisele de călătorie pot fi obţinute doar de cei care au împlinit 18 ani până la 1 iulie 2018, ceilalţi pot aplica în 2019. Iar pentru a primi biletul gratuit trebuie să prezentaţi un plan de călătorie care să includă şi obiective de patrimoniu cultural.

Dragi părinţi, pregătiţi-vă să vină tinerii să vă ceară voie să călătorească. Dragi tineri, pregătiţi-vă de o experienţă!“, este mesajul eurodeputatului Siegfried Mureşan.

Programul “DiscoverEU” începe astăzi. Astfel, tinerii care vor să călătorească gratuit, cu trenul, în Uniunea Europeană, o vor putea face gratuit.

Invit toți tinerii de 18 ani din România să se înscrie la acest program. O călătorie prin Europa este o experiență unică ce vă va schimba complet perspectiva asupra a ceea ce faceți: ce școli vreți să urmați mai departe, ce abilități să dobândiți pentru a avea succes în carieră, ce limbi vreți să studiați la universitate. În plus, 65% din angajatori apreciază experiența internațională a viitorilor angajați, așadar, acest program reprezintă și un plus pentru viitoarea carieră a tinerilor participanți”, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureșan, iniţiatorul proiectului.

Criterii pentru cei care doresc să se înscrie

  • să aibă un document de identitate valabil şi să fie cetăţean al Uniunii Europene
  • tinerii care ai împlinit 18 ani până la 1 iulie 2018 – cei care împlinesc această vârstă începând cu 2 iulie, se pot înscrie în ediţia următoare
  • cei care doresc sî se înscrie trebuie să prezinte şi un plan de călătorie, care să cuprindă şi obiective de patrimoniu cultural, trebuie precizate exact ţările pe care vor să le viziteze şi câte zile vor sta în fiecare ţară din Uniunea Europeană
  • perioada călătoriei trebuie să fie în perioada 9 iulie – 30 septembrie 2018 şi să includă cel puţin o ţară europeană şi maximum patru state membre UE
  • tinerii care vor să călătorească în grup, o pot face în echipe de maximum 5 persoane şi trebuie desemnat un lider
  • înscrierile se fac în perioada 12-26 iunie 2018 aici: http://europa.eu/youth/discoverEU_ro
Experienţa nu înseamnă doar distracţie, ci contează şi la dezvoltarea profesională, asubliniază eurodeputatul Siegfried Mureşan.
A înţelege pe ce lume trăieşti, să vezi cum stau lucrurile în Uniunea Europeană, este un lucru esenţial. Vă va schimba complet perspectiva asupra tot ceea ce faceţi. Practici, o să descoperiţi lumea şi o să vezi lucrurile despre care ai învăţat la şcoală“, a declarat Siegfried Mureşan, pentru Libertatea.

LĂSAȚI UN MESAJ