Tinere amendate pentru că au fumat în firmă. Sute de sancțiuni date în 2019

50

Două tinere au fost amendate de polițitii locali după ce au fost surprinse fumând pe holul unei societăți comerciale.

”Ca urmare a unor sesizări, au fost efectuate verificări la o societate din Piața Mărăști, unde s-a reclamat faptul că două persoane fumau în clădire, pe holul de la intrarea în incinta firmei respective. Ambele tinere au fost sancționate cu câte 500 lei fiecare. De asemenea, societatea în cauză, Alto Studio SRL, a fost sancționată pentru lipsa acordului de funcționare”, a anunțat Poliția Locală.

Astfel, de la începutul acestui an, polițiștii locali au aplicat un număr de 471 de sancțiuni pe această linie unor persoane surprinse fumând în locurile amenajate pentru copii din parcuri, în piețe, în stațiile mijloacelor de transport în comun sau în stațiile taxi și chiar în taximetre, în incinta unor societăți, precum și în alte locuri prevăzute de lege. Au existat și situații în care unele persoane au fost surprinse fumând în localuri, fără acordul angajaților, cazuri în care s-au aplicat, de asemenea, sancțiuni.

Polițiștii reamintesc că potrivit actului normativ menționat, sancţiunile pentru fumat în spațiile închise sunt cuprinse între 100 lei și 500 lei pentru persoanele fizice, și 5.000 la prima abatere,10.000 lei la a doua abatere cu măsura complementară de suspendare a activității până la remedierea situației și 15.000 lei la a treia abatere, cu sancţiunea complementară de închidere a unității, pentru persoanele juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ