Timpul de așteptat în punctele de trecere a frontierei: iată de unde-l poţi afla!

101

Numărul mare de plângeri privind timpul mare de așteptare, la sfârşitul săptămânii trecute, în punctele de trecere a frontierei, mai ales în partea de vest a ţării, este urmat de o măsură.

Nu, nu este demisia lui Petre Tobă din fruntea Ministerului Afacerilor Interne, aşa cum a cerut FADERE – Federația asociațiilor de români din Europa, „pentru proasta organizare din ultimele zile a activității frontierelor și dezinteresul demonstrat în momentul în care a fost informat că la frontiere s-au format cozi kilometrice”.

Este vorba despre cu totul altceva! Poliția de Frontieră Română a dezvoltat o aplicație care oferă media timpilor de așteptare în punctele de trecere a frontierei. Aceasta poate fi consultată AICI.

Aplicația conține date despre timpii de așteptare pentru două tipuri de vehicule, autoturisme și camioane, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din România. De asemenea, este precizat, pentru fiecare punct de trecere a frontierei, numărul arterelor de control, pe fiecare sens. Datele din punctele de trecere a frontierei sunt actualizate periodic, la intervale de aproximativ două ore sau când situația o impune.

Recomandarea pentru evitarea aglomeraţiei în unele puncte de frontieră

Cât despre evitarea unor aglomeraţii precum cele din weekend, Poliția de Frontieră Română nu are decât recomandarea pe care o oferă de ani de zile participanților la trafic: tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță – de exemplu, la granița cu Ungaria sunt deschise 11 puncte de trecere a frontierei, la granița cu Republica Moldova sunt şase puncte de trecere, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Asta, de parcă românii din străinătate s-ar vorbi dinainte cum să se împartă echitabil pe punctele de trecere a frontierei şi n-ar fi o problemă de rută, orice ocol însemnând carburant, deci bani…

LĂSAȚI UN MESAJ