6.2 C
Timișoara
joi 18 aprilie 2024

Timișul și Carașul vor să candideze împreună pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană

Județele Timiș și Caraș-Severin ar putea solicita împreună titlul de Regiune Gastronomică Europeană.

Inițiativa este rezultatul unei colaborări între Consiliul Județean Timiș, Asociația HoReTim și Universitatea de Științe ale Vieții „Regele Mihai I”. Proiectul vizează integrarea județului Timiș și a regiunii Banat în elita gastronomică a Europei.

 

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a anunțat că poartă discuții cu reprezentanții județului Caraș-Severin pentru a solicta titlul pentru întreaga regiune a Banatului.

“Acest proiect privind Regiunea Gastronomică Europeană se va depune de către Asociația de Dezvoltare și Promovarea Turismului, având ca parteneri consiliile județene. Mai sunt câteva chestiuni de de făcut. Dacă mergem singuri ca <Timiș Regiune Gastronomică> sau în parteneriat cu Carașul, să facem <Banat Regiune Gastronomică>”, spune Alin Nica.

Pentru a putea concura pentru acest titlu prestigios, Timișul va trebui să depună dosarul de candidatură până la sfârșitul lunii mai 2024.

Titlul de „Regiune Gastronomică Europeană” nu este doar o distincție onorifică, ci și o oportunitate de a stimula inovația gastronomică și de a susține industria turismului.

În România, doar județul Sibiu a deținut această titulatură în 2019, alături de Regiunea Egeei de Sud din Grecia.

Pentru anul 2027, Timișul sau regiunea Banat concurează cu județul Harghita, iar eforturile depuse vor fi decisive în această competiție.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

Concedierile pe piața IT din Banat nu se întrevăd, deocamdată! Rectorul Universității Politehnica Timișoara vine cu explicația

Zeci de mii de specialiști în domeniul IT din Statele Unite ale Americii și-au pierdut locurile de muncă, într-un an și jumătate. Criza industriei IT...

Zboruri accesibile pentru evadări rapide

Dacă te afli în căutarea unei modalități rapide și accesibile de evadare, alegerea perfectă poate fi reprezentată de zbor. Îți poți satisface astfel dorința...

Timișoara pentru TINEri!

Citește și :