Timișul se întrece pe sine în recoltele toamnei. Care sunt producțiile ce depășesc așteptările

87

Recoltele agricole de toamnă din judeţul Timiş au atins în acest an producţii de excepţie. La porumb, de exemplu, vorbim de aproape 10 tone la hectar, iar la culturile viticole, în jur de 9 tone la hectar. Nici la floarea soarelui producția nu este de neglijat. Se estimează recolte de 3,5 tone la hectar, conform directorului Direcţiei Agricole Timiş, Doru Petanec.

Şeful Direcţiei Agricole Timiş a adăugat că la culturile viticole de la Recaş şi Buziaş se recoltează cu combina, procesul fiind în plină desfăşurare. Suprafaţa viticolă totală din Timiş, cu şi fără rod, este de 3.800 hectare, cu tot cu fermele mici, din care peste 1.000 de hectare sunt ocupate de marile podgorii de la Recaş şi Buziaş. La struguri de masă, producţia este în medie de 9 tone pe hectar.

Şi la pomii fructiferi, care ocupă 8.500 de hectare, recolta este bună, acum fiind în toi culesul la măr, prună şi piersică.

Grâul de pe cele 130 de mii de hectare a ajuns deja în hambare, cu o producţie de 6,5 tone la hectar, în timp ce jumătate din cele 20 de mii de hectare semănate cu rapiţă au fost distruse de gerul din iarnă, suprafaţa fiind resemănată cu culturi de porumb şi floarea soarelui.

Suprafaţa totală agricolă a judeţului Timiş este de 700 de mii de hectare, din care cea arabilă este de 530 de mii de hectare.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ