Timişul îşi vrea emigranţii înapoi, acasă. Ce beneficii pot avea cei din diaspora?

664

Câteva milioane de români şi-au părăsit ţara în ultimii 20-30 de ani. Majoritatea celor care formează diaspora românească au păstrat sentimente puternice pentru ţara noastră. Rolul diasporei în modernizarea şi progresul României nu poate fi negat de nimeni. Şi azi, diaspora este principalul investitor în România. Şi în trecut, dar şi la ultimele alegeri prezidenţiale, votul românilor din străinătate a înclinat decisiv balanţa.
În ultima perioadă, Guvernul României a recunoscut şi apreciat rolul pozitiv jucat de românii din străinătate. Există deja opinii serioase care susţin faptul că o reîntoarcere acasă a românilor, în special a specialiştilor şi a antreprenorilor, poate fi motorul viitoarei creşteri economice a ţării noastre. În prezent, numărul românilor întorşi acasă este redus, dar sunt semnale care ne arată că sunt tot mai numeroşi cei care iau serios în calcul varianta revenirii în ţară.

Având în vedere aceste aspecte, consilierul judeţean PNL Adrian Păşcuţă invită toate persoanele interesate la o discuţie sinceră şi deschisă pe marginea subiectui migrației. În primul rând, la dialog sunt invitaţi românii care au lucrat şi locuit o perioadă în Occident şi s-au repatriat. Pe lângă aceştia, sunt invitaţi şi aparţinătorii şi prietenii românilor plecaţi afară, dar şi specialiştii sau persoanele interesate de fenomenul migraţiei.

Printre subiectele abordate menţionăm:
– Prezentarea programului Diaspora START UP
– Discuţii legate de schimbările necesare pentru a facilita întoarcerea acasă a românilor plecaţi în altă ţară
– Discuţii legate de avantajele pe care le-ar genera repatrierea
– Posibilităţi de strângere a legăturilor dintre judeţul Timiş şi timişenii plecaţi în străinătate.

Întâlnirea va avea loc luni, 17.10.2016, de la ora 17, în sala Revoluției de la Consiliul Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ