Timişul îşi cimentează relaţia cu un ţinut important din Germania

120

O delegație reprezentând Consiliul Județean Boblingen, land al Germaniei, este prezentă în aceste zile în Timiș. De altfel, între județul nostru și Boblingen există un protocol de colaborare care a fost semnat în anul 2000.

Delegația, condusă de președintele CJ Boblingen, Roland Bernhard, a avut astăzi, la sediul Palatului Administrativ, o întrevedere cu președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Prezența dumneavoastră aici este o confirmare a interesului pentru Timiș și pentru intensificarea cooperării bilaterale dintre județele noastre. Doresc ca în baza parteneriatului Timiș-Boblingen să dezvoltăm proiecte comune în domenii diverse, precum: educația, administrația publică, serviciile de protecție socială sau sănătatea. Tocmai de aceea, vă propun o nouă abordare a relațiilor de cooperare bilaterală, care să presupună o planificare multianuală“, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

La întâlnire au mai luat parte Ingeborg Soller-Britsch, președintele Asociației de Prietenie Timiș-Boblingen și consilieri județeni din Boblingen. În cadrul întrevederii, președintele CJ Timiș le-a prezentat oaspeților principalele proiecte de dezvoltare ale Consiliului Județean, precum: dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, restaurarea Castelului Huniade și a Palatului Baroc, construirea unei noi maternități și reabilitarea și revitalizarea Canalului Bega.

LĂSAȚI UN MESAJ