Timișul în topul celor mai bogate comune din România, cu două localități

9161

Veniturile cumulate ale comunelor din România au fost, în valoare totală, de 18,05 miliarde lei în 2015. Cel mai mare buget, care este alcătuit din venituri proprii, sume din TVA defalcate de la bugetul de stat, subvenții de la stat sau sume atrase din fonduri europene, l-a avut primăria ieșeană Miroslava, cu 56,2 milioane de lei.

Pe locul al doilea s-a aflat, potrivit specialiștilor de la businessmagazin.ro, comuna Chiajna, cu venituri de 55 de milioane de lei. Podiumul este completat de comuna ilfoveană Dragomirești. Au mai intrat în top: comuna Florești din Cluj, comuna constănțeană Cumpăna, Aricești din Prahova, Valu lui Traian din Constanța, alători de comunele timișene Dumbrăvița și Giroc, ambele localități periurbane ale Timișoarei.

Potrivit statisticilor de la Ministerul Dezvoltării, la polul opus, comuna cu cele mai mici venituri din țară este Necșești, din Teleorman unde, din cei 1.300 de locuitori rămași, 1.000 sunt pensionari.

Tot statisticile arată că bugetul Bucureștiului este mult mai mare decât în cazul oricărui alt municipiu, respectiv peste 8 miliarde de lei. Primăria Generală a avut 3,5 miliarde de lei. Urmează sectorul 1, cu 1,1 miliarde de lei, și sectorul 2, cu 840 de milioane de lei. Cele mai mici venituri în sectoarele Capitalei sunt la sectorul 5, respectiv 461 de milioane de lei.

În privința PIB-ul pe cap de locuitor, județele cu cele mai ridicate valori sunt București, Constanța, Timiș, Cluj și Ilfov. La polul opus găsim județele Teleorman, Mehedinți, Botoșani și Vaslui.

Sursa: greatnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ