Timişul, în top zece al judeţelor ca număr noi de cazuri de COVID-19

  144

  Timişul este în top zece judeţe ca număr de noi cazuri de COVID-19, atrage atenţia Direcţia de Sănătate Publică.

  Statistica rezultă după ce luni la prânz au fost raportate 34 de îmbolnăviri, respectiv fiecare al 15-lea testat în Timiş a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

  „Este un moment de cumpănă, în care DSP Timiş, alături de toate echipele manageriale ale unităţilor medicale din judeţ, se implică sută la sută pentru prevenţia anti-coronavirus şi asigurarea serviciilor medicale de tratament, pentru viaţă şi revenire la normalitate”, subliniază managerul Direcţiei, Mihaiela Daniela Valcovici.

  În judeţul Timiş au fost raportate 43 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. Numărul total de cazuri confirmate de la începutul pandemiei, în judeţ, este de 1.374. Numărul de teste COVID-19 efectuate în ultimele 24 de ore este de 1.785.

  Direcţia de Sănătate Publică Timiş anunţă că, în această dimineaţă, numărul total de persoane confirmate cu COVID-19 şi care sunt internate în spital era de 188. În acelaşi timp, 17 pacienţi sunt internaţi la ATI.

  7 focare de infecție existente

  În județul Timiș mai sunt active 7 focare de infecție cu COVID-19, iar autoritățile sanitare au în desfășurare 17 anchete epidemiologice, alte 25 fiind finalizate în ultimele 24 de ore. Cu toate măsurile luate, numărul cazurilor persoanelor infectate este în creștere. Au apărut, în tot județul, 43 de noi îmbolnăviri în ultimele 24. Două dintre ele sunt în orașul aflat în carantină Făget, fiind acum 62 de pacienți.

  În cazul fabricii de procesare a cărnii au fost testate pozitiv 219 persoane. Mai sunt și alte locuri aflate sub supraveghere, dar situația este la fel cu cea de luni. Așadar, nu au mai apărut noi bolnavi în acel sat (nemenționat nici acum de DSP), într-o unitate economică, în centrele pentru îngrijiri paleative sau de minori, și nici în unități sanitare de stat, Spitalul de Psihiatrie Gătaia și Spitalul Municipal – Maternitatea Odobescu.

  LĂSAȚI UN MESAJ