Timişul, eliminat de Germania de pe lista „zonelor de risc”

  283

  Judeţul Timiş nu mai figurează între „zonele de risc” din România, după ce Germania a reactualizat lista, anunţă Ministerul Afacerilor Esxterne. Ca urmare a acestei actualizări, alături de Bucureşti, 15 judeţe din România se află pe lista „zonelor de risc”: Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Ilfov, Neamţ, Prahova, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, precizează MAE.

  Pe lângă Timiş, au fost retrase de pe această listă judeţele Ialomiţa şi Mehedinţi. Astfel, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind din zonele de risc sunt obligate să completeze un „formular de debarcare” Public Health Passenger Locator Form.

  „Conform informaţiilor comunicate public de autorităţile germane, toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din ‘zonele de risc’ sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. De la această obligativitate există două excepţii. Prima excepţie se aplică în cazul persoanelor care prezintă un test pentru COVID -19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză. Cea de-a doua excepţie se aplică persoanelor care pot să efectueze testul în cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania, cu obligaţia de a respecta strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării”, reiese din comunicat.

  Testarea se poate efectua gratuit direct pe aeroport, la medicul de familie ori la autorităţile locale de sănătate, mai multe informaţii putând fi obţinute la linia telefonică dedicată 116 117.

  LĂSAȚI UN MESAJ