Timișul are, oficial, 8 parlamentari. Update: Toate mandatele pentru județul nostru au fost distribuite

1959

Biroul Electoral Central a început distribuirea mandatelor de senatori și deputați după alegerile din 11 decembrie.

Până acum, județul Timiș are, oficial, 8 parlamentari: 6 deputați și 2 senatori. Urmează însă o nouă etapă de redistribuire. În prezent, PSD are 3 deputați: Călin Dobra, Alfred Simonis și Adrian Pau.

PNL îi va trimite, sigur, în Camera Deputaților pe Marilen Pirtea și Ben Oni Ardelean.

Un mandat de deputat primește și USR și va fi reprezentat de Cătălin Drulă.

În ceea ce privește Senatul, au fost distribute până acum două mandate pentru Timiș. Astfel, PSD are un senator, pe Eugen Dogariu, și PNL pe Alina Gorghiu.

BEC mai are de făcut calcule pentru o viitoare etapă a distribuirii mandatelor. Județul Timiș va mai primi, în final, 4 sau 5 scaune de deputați. Cel mai probabil Bianca Gavriliță, de la PSD, va ajunge în Parlament, alături de Pavel Popescu, de la PNL, Cornel Sămărtinean, PMP, Marus Cucșa de la ALDE.

UDMR ar putea să primească un mandat de deputat și Molnar Zsolt să ajungă în vitorul Legislativ.

UPDATE: Biroul Electoral Central a finalizat redistribuirea mandatelor de parlamentari. Astfel, judeţul Timiş mai trimite în Legislativ încă 4 deputaţi şi doi senatori. Ultimii deputaţi care au primit posturi sunt: Pavel Popescu – PNL, Cornel Sămărtinean – PMP, Bianca Gavriliță – PSD și Marian-Gheorghe Cucșa – ALDE. Timişul va avea şi încă 2 senatori, pe Adrian Diaconu – PSD și Nicu Fălcoi – USR. Molnar Zsolt, de la UDMR, nu a avut noroc şi nu a mai prins un fotoliu de deputat, deşi la prima distribuire părea să aibă şanse.

LĂSAȚI UN MESAJ