Timişorenii sunt chemaţi la un mare miting, chiar de primarul Nicolae Robu

676

Modificarea Codului Fiscal a pus autorităţile locale din mai multe oraşe, pe jar. Nici primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nu a rămas indiferent la eventuala reducere a veniturilor la bugetul local, odată cu scăderea cotelor defalcate din impozitul pe venit de la 16 la 10%.

Pentru că bugetul oraşului va fi afectat considerabil, edilul şef cheamă timişorenii în stradă. Acesta vrea ca locuitorii oraşului de Bega să participe la cel mai mare miting organizat vreodată aici.

„Așa cum am anunțat în numeroasele mele luări de poziție față de scăderea bugetelor locale ale orașelor-locomotivă ale societății românești urmare a noului cod fiscal, Timișoara ar putea avea în acest an și în următorii un buget anual cu 33 de milioane euro mai mic decât în anii trecuți. Asta dacă Guvernul nu-și onorează promisiunile că va compensa această scădere. Ei bine, se apropie momentul adevărului: în 9 sau 10 februarie, vom încasa primele cote defalcate din impozitul pe venit după noul cod fiscal. Vom vedea, atunci, dacă se va face compensația promisă sau nu. Dacă nu, atunci, pentru Timișoara, va fi un adevărat dezastru. Iar în fața unei asemenea situații, noi, timișorenii, va trebui să facem un mare miting, cel mai mare, consider eu, pe care l-am făcut vreodată! Pentru că niciodată nu ni s-a mai făcut o nedreptate de o asemenea anvergură, niciodată n-am mai fost supuși la un asemenea jaf!”, este mesajul transmis de edilul şef pe Facebook.

Momentan, primarul nu a propus o dată pentru organizarea mitingului, dar, cel mai probail, protestul va avea loc în februarie, după ce la buget încep să fie colectate cotele pe venit.

LĂSAȚI UN MESAJ