Timișorenii sunt așteptați să încerce berea din vecini

570

Este binecunoscută apetența vecinilor sârbi pentru muzică de tot felul și distracție de calitate, în general. Din orice se poate face pretext de eveniment cu mult public și cu petrecere pe măsură. Peste puține zile se va deschide la Zrenjanin ori Becicherecu Mare cum mai este cunoscut pe la noi, un festival dedicat berii.

Consulatul General al Serbiei la Timișoara, cu sprijinul Primăriei Timișoara și în parteneriat cu Primăria Zrenjanin și Organizația Turistică din țara vecină au făcut o invitație de suflet timișorenilor de a veni să petreacă la Zilele Berii din Zrenjanin.

Cum bănățenii știu să aprecieze o bere bună, iar orașul de la capăt de Bega nu este prea departe, la doar 100 de kilometri, este un bun motiv de a răspunde invitației.
Între 26 august și 1 septembrie se mizează pe o jumătate de milion de vizitatori ce vin fie pentru bere, fie pentru a cunoaște un oraș primitor plin de atracții turistice ori să vadă pe viu mari artiști ai scenei sârbești sau ex-iugoslave.

Alen Islamović nu are vârstă pe scena rock. Este la fel de plin de viață  și talent indiferent că este știut de pe vremea când era frontman-ul celor de la Divlje Jagode sau mai apoi, poate cel mai bun vocalist al celebrilor Bijelo Dugme. Nu trebuie uitat faptul că a fost la un moment dat etichetat ca cea mai complexă voce a rockului balcanic.

Pentru cei nostalgici Lepa Brena este încă o vedetă care adună zeci de mii de fani. Veșnic tinerii iubitori ai pop-rock-ului nu au uitat celebra trupă Crvena Jabuka. Acum, e un bun moment de a-i revedea.

Excelența Sa, Vladan Tadic, consulul general al Serbiei la Timișoara, crede în schimburile culturale și turistice între cele două țări ce veșnic vor avea ce oferi turiștilor din țara vecină. „De fapt, numărul românilor care au vizitat Serbia în 2019 a crescut cu 10% față de tot anul 2018, iar interesul nostru este ca să menținem o relație tot mai apropiată dintre cele două țări și popoare vecine și prietene. Românii care vor veni o dată, vor veni și a doua oară, fiindcă vor avea ce vedea în Serbia la festival și vor fi încântați de oferta gastronomică și de berea sârbească” – a explicat consulul.

LĂSAȚI UN MESAJ