Timişorenii preferă mâncarea „tradiţională”: pizza, paste, crispy și kebab. Vezi şi preferinţele culinare din alte oraşe

416

Românul este tot mai grăbit. Nu are timp de nimic. Face totul pe fugă. Se odihnește în fugă. Munceste în fugă. Bea în grabă. Chiar și alergarea o face… în fugă (fușerită). Evident și de mâncat tot în fugă mănâncă.

Dacă e sănătos sau nu încă nu sunt date foarte concludente. Pentru negustorii de mâncare în fugă (sau fast food după normele occidentale) este în tot cazul profitabil. Arunci o chiftea și o foaie de salată într-o chiflă și gata prânzul grăbitului. Pe timpuri circula o vorbă lansată de un mare artist, pentru acest tip de comert: „Mănânci în oraș și mori acasă”.

Cam cum s-au schimbat lucrurile ne arată o cercetare a pieței facută de eumananc.ro. Datele sunt relevante pentru vestul țării. Se pare că la Oradea se pune accent pe viața sănătoasă. Aici se consumă cele mai multe salate. Iar sibienii sunt cei mai vegetarieni.

Românii folosesc din ce în ce mai des internetul pentru a comanda mâncare, însă preferințele acestora rămân tot cele „tradiționale”. Pizza, pui, shaworma și salată ­ sunt principalele optiuni ale consumatorilor atunci când vine ora mesei și reprezintă mai bine de jumătate din comenzile la domiciliu. Cele mai multe cerințe sunt, bineînțeles, pentru „meniul zilei”.

Timișoara

Aproape jumătate din comenzile efectuate în ultima lună în Timișoara, de pe portalul eucemananc.ro, au vizat preparate din pui sau pizza. Salata s-­a aflat și ea în topul preferințelor consumatorilor de pe malul Begăi, cu 15,15% din comenzi. Timișorenii au mai cerut paste, crispy și kebab.

Arad

Arădenii sunt printre cei mai mari iubitori de pui, dar mânancă și cel mai mult gyros. Numărul comenzilor pentru specialitatea grecească este aproape dublu față de media celorlalte orașe. Între altele, în Arad s­-au mai comandat în ultima luna pizza, mâncăruri de porc și salate.

Deva

Consumatorii din Deva au preferat, la început de vară, pe lângă pui și pizza, sandwich-urile. Aproape 13% dintre deveni au comandat acest preparat, în timp ce 12% au preferat salatele.

Baia Mare

Baia Mare conduce în topul orașelor în ceea ce privește comenzile la pizza, cu 36,36% din cerințe pentru specialitatea italienească. În schimb, stă cel mai prost la capitolul salate, acolo unde numărul comenzilor este mai puțin de jumătate din medie (6,06%).

Oradea

Orădenii sunt cei mai mari consumatori de salate (26,53% din numărul comenzilor), dar conduc și la capitolele paste (16,33%) și grill (10,2%). Unul din cinci clienți din Oradea a preferat, potrivit eucemananc.ro, puiul, în timp ce 14,29% au optat pentru pizza.

Alba­ Iulia

Locuitorii din Alba­Iulia au preferat să comande online mai mult kebab (16,67%) și pe cât posibil pizza, cu doar 3,33% din comenzi pentru specialitatea italienească. Mai bine de o pătrime din comenzi a fost pentru preparate din pui, iar printre alte preferințe ale consumatorilor din Alba ­Iulia s­-au numărat crispy și porcul.

Sibiu

Sibienii au preferat la început de vară, pe lângă pui și pizza, cele mai multe preparate vegetariene dintre clienții eucemananc.ro. Aproape 6,35% din comenzi au vizat aceste produse, triplu față de media celorlalte orașe. Consumatorii din Sibiu și­-au îndreptat atenția și către salate (14,29%), sandwichuri (14,29%), kebab (11,11%) și preparate din vită (4,76%).

LĂSAȚI UN MESAJ