Timișorenii nu poartă mască, autoritățile nu își fac treaba

197

Timișorenii nu prea poartă mască în aer liber. Nici măcar în zona centrală și în cea de promenade această măsură nu este respectată. Mulți dintre ei nici nu știu că trebuie să își acopere nasul și gura în spațiile deschise, alții nu cred că îi protejează prea mult. În acest timp, forțele de ordine dau amenzi, dar autoritățile locale și județene nu își fac treaba.

Acestea au obligația să afișeze în toate zonele unde trebuie purtată mască mesaje cu regula. În orașul de pe Bega, cel puțin, nu există niciun astfel de afiș. Hotărârile Guvernului stipulează că:

”Administratorii/Proprietarii spațiilor publice deschise stabilite potrivit alin. (1) afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective, la solicitarea comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență”. Obligația autoritățile este cunoscută de autoritățile din Timiș.

Stă dovadă textul ultimei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, de joi seara, unde scrie clar: ”Se instituie în sarcina administratorilor/proprietarilor de spații publice deschise afișarea la loc vizibil a informațiilor privind obligativitatea purtării măștii de protecție în aceste spații”.

În țările dn Europa unde este luată aceeași măsură, autoritățile au amplasat pe stradă, la loc vizibil, mesajele care le pun oamenilor că trebuie să poarte mască. Neinformați, sute de timișeni sunt amendați, zilnic, pentru că nu respectă regula.  Joi, Poliția Timiș transmitea că în ultima zi a aplicat aproape 300 de sancțiuni pentru încălcarea acestei reguli.

LĂSAȚI UN MESAJ