Timișorenii ”imortalizează nesimțirea”. Spațiu verde, transformat în rampă de gunoi. FOTO

137
Timișorenii ajută Poliția Locală pentru a-i prinde pe cei care aruncă deșeuri la întâmplare. Ultima rampă clandestină de gunoi s-a format pe strada Intrarea Vișinului, unde un scuar a fost transformat din spațiu verde în groapă de gunoi.
Polițiștii au intrat pe fir după ce un timișorean le-a spus de situație.
”Astfel, unul dintre cei surprinși a fost identificat și sancționat deja, urmând ca și ceilalți patru să fie identificați în vederea luării măsurilor de sancționare. Reamintim că potrivit HCL 371/2007, sancțiunile pentru astfel de situații sunt cuprinse între 500 și 1000 lei. În total, de la începutul campaniei, au fost aplicate un număr de 599 sancțiuni contravenționale”, au transmis polițiștii locali.
De la începutul lunii septembrie, când a fost lansată campania de conștientizare a populației că este nevoie să sprijine acțiunile Poliției Locale prin sesizarea existenței rampelor clandestine de deșeuri în cartiere sau a persoanelor care abandonează resturi, au fost înregistrate 197 de sesizări de la cetățeni. Printre acestea au fost și situații în care au fost transmise chiar și fotografii cu persoane surprinse în timp ce abandonau deșeuri, fotografii cu ajutorul cărora au fost efectuate verificări, cei în cauză fiind identificați și sancționați.
Cetățenii cu simț civic pot sesiza în continuare astfel de cazuri la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 sau pe adresa de email contact@politialoctm.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ