Timișorenii de pe strada Anton Seiller: ”Cum ni se neagă dreptul la viața privată”

147

Locuitorii de pe strada Anton Seiller din Timișoara sunt nemulțumiți de proiectul de dezvoltare imobilliară ce a demarat deja și care vizează demolarea fostei fabrici de pălării și construirea unul complex de birouri și locuințe.

Oamenii au cerut, încă din 2019, câteva modificări ale proiectului pentru că, spun ei, le este încălcat dreptul la viața privată.

”Am cerut atunci o regândire a acestui proiect pentru că în forma prezentată atunci însemna că pe strada noastră urma să se ridice un zid, iar traficul auto urmează să se intensifice vizibil, având în vedere că urmează să se construiască atât o zona rezidențială, cât și una de birouri și una comercială. În aceste condiții noi am propus realizarea unor retrageri mai generoase ale clădirii care urmează să se construiască pe strada Anton Seyler, astfel încât să nu ne fie luat cu totul dreptul la viață privată. Discutăm de o înălțime propusă de 23 de metri, în condițiile în care în zona noastră există un regim de înălțime de p+1; implementarea de stradă sensul unic pentru calmarea traficului, pe cat posibil; mutarea intrării și ieșirii din garajele subterane pe strada Jiul”, au transmis locuitorii de pe stradă printr-o scrisoare deschisă.

După mai multe audiențe la primarul orașului și angajarea unui avocat, oamenii spun că modificările solicitate de ei au fost ignorate. Așadar, timișorenii au cerut o dezbatere și, după mai multe solicitări, autoritățile au decis să o organizeze.
Până atunci, oamenii atrag atenția că din zonă vor dispărea copaci și că pe strada Anton Seiller există mai multe case istorice ale căror proprietari se tem că structura acestora va fi grav afectată de lucrările care urmează a fi demarate.
”Se pregătește tăiere copacilor din zonă, realizarea unui adevărat zid de aproximativ 23 de metri pentru toate casele existente pe strada Anton Seiller și o nouă arteră intens circulată, într-o zonă liniștită a Timișoarei.

Absolut nimeni nu stă în calea dezvoltării orașului, ne dorim o Timișoara modernă, adaptată la standarde internaționale – dar înainte de orice, ne dorim ca administrația publică să înțeleagă cât de prețioasă este viața intimă a cetățenilor și cât de important este să țină cont și de interesele noastre, nu doar de cele ale marilor dezvoltatori imobiliari”, se mai arată în scrisoare.

Timișoreniii ce sprijinul tuturor celor interesați de soarta oarșului să participe la dezbatere, miercuri, 29 iulie, de la ora 12:00, pentru a nu permite ridicarea unui zid care ar urma să le afecteze exercitarea în condiții de normalitate a dreptului la viață intimă, privată și de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ