Timișorenii au început să ia pauza de prânz la oră fixă

370

Viața din ce în ce mai agitată de la oraș a impus noi obiceiuri de viață. Chiar și simplul gest de a lua un prânz sau chiar doar o masă mai frugală s-a schimbat în epoca mâncatului pe fugă. Se fac studii chiar și despre ce, cum și cât consumă cetățeanul aflat la locul de muncă. Decât să-și ducă de acasă pachețelul sau sufertașul cu de ale gurii, slujbașul de stat sau de la compania particulară a luat obiceiuri occidentale si de un timp comandă la telefon mâncarea. Iată ce relevă aceste studii.

Românii sunt din ce în ce mai conştienţi de faptul că ora meselor este la fel de importantă ca alimentele pe care le mănâncă şi au început să ia pauza de prânz la oră fixă.
În ritmul alert al zilelor noastre, pauza de prânz reprezintă un repaos necesar, iar românii care recurg la comenzi la domiciliu au ales intervalul orar 12:00-13:00 pentru masa de prânz, relevă datele furnizate de eucemananc.ro.

fast food 3

Conform acestor date cercetarea pieței s-a facut în câteva orașe din vestul țării.
Cele mai multe comenzi efectuate în ultima lună, de pe portalul eucemananc.ro, în Timişoara, Arad, Oradea, Alba-Iulia şi Baia Mare au fost efectuate la ora 11:00. Devenii şi locuitorii din Sibiu preferă să comande prânzul la ora 12:00.

Totodată, peste 50% dintre comenzi sunt realizate de femei, cu excepţia municipiului Timişoara.

Timișoara 50,37% din comenzile de la prânz sunt efectuate de bărbaţi, iar 49,63% de femei.

Arad
Procentul este apropiat în municipiul Arad, însă raportul se inversează, prin comparaţie cu Timişoara: 49,44% comenzi efectuate de bărbaţi şi 50,56% comenzi făcute de femei.

La Deva, comenzile la prânz sunt efectuate în procent de 53,35 de femei.

În Baia Mare, tot femeile fac cele mai multe comenzi la prânz: 55%.

În Oradea, comenzile la domiciliu efectuate de femei se apropie de 60%.

Alba-Iulia
Femeile din Alba Iulia conduc în top, cu 60,42% din comenzile de mâncare efectuate la ora prânzului.

Sibiu
46,03% din comenzile de la prânz sunt efectuate de bărbaţi, iar
53,97% de femei.

LĂSAȚI UN MESAJ