Timișorenii au de achitat 4 milioane de euro în „afacerea” cu fonduri europene!

3606

Locuitorii Timișoarei vor achita, din taxele și impozitele pe anul în curs, suma de 4 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor din zona centrală a orașului.

Banii reprezintă sumele contractate din fonduri europene de către edilii primăriei și care nu au putut fi consumate până la finalul anului trecut, asa cum prevede legislația în domeniu. Este vorba despre nefinalizarea la timp a santierelor deschise în urmă cu patru ani în piețele centrale ale Timisoarei. Din acest motiv, orașul nostru a pierdut cele patru milioane de euro din totalul banilor proveniți de la Uniunea Europeană pentru lucrările la centrul istoric.

Edilii au recunoscut „deficitul” respectiv, dar au adăugat că Primăria Timisoara a „salvat” alte câteva milioane bune de euro din cele aproape 20 de milioane de euro destinate lucrărilor din zona centrală!

„Am reușit în final să reducem cât mai mult din pierderile de bani europeni, mai ales că au fost destule probleme cu firma care a acontat prin licitație lucrările respective. Iar, dacă ne raportăm la situația din celelalte mari orașe ale României, Timișoara a cheltuit cei mai mulți bani din fondurile europene, pe vechiul exercițiu financiar 2007— 2014”, au precizat responsabilii din Primăria Timişoara.

1 COMENTARIU

  1. multumim modului amatorial in care domnul Robu s-a ocupat de aceasta afacere! Macar de ar fi iesit o lucroare frumoasa, din pacate totul este facut foarte neprofesionist. Lucru de mantuiala.

LĂSAȚI UN MESAJ