Timişoreanul Remi Rădulescu, „recidivist” la… spălat bani!

439

După succesul şi premiile obţinute în primăvara acestui an la Geneva, inventatorul timişorean Remi Rădulescu recidivează. Acesta a prezentat „maşina de spălat bani” şi la Salonul Internaţional de Invenţii Innova Eureka Bruxelles, în perioada 17 – 19 noiembrie, obţinând medalia de aur şi un premiu special din partea Poloniei.

“Am conceput acest sistem pentru a elimina bacterii, virusuri și alte microorganisme de pe suprafața banilor. Blocul automat comandă aprinderea, stingerea și durata de funcționare a lămpilor UV germicidale cu producere de ozon, în funcție de rezistența microorganismelor la iradiere”, explica în primăvară Remi Rădulescu, după ce a fost premiat pentru invenţia sa la Salonul de la Geneva.

Inventatorul a afirmat că ideea i-a venit cu mai mult timp în urmă, în timp ce număra salariile angajaților de la firma pe care o conduce, activitate care i-a creat probleme specifice unei alergii.

„Sunt alergic, iar când număram salariile angajaților mei simțeam o mâncărime. I-am întrebat pe casieri cum rezolvă problema, pentru că eu am mari probleme cu număratul banilor, și mi-au arătat sticluța cu spirt, spunând că nu există un sistem de sterilizare. Aceste dispozitive sunt utile, pentru că pe bancnotele de hârtie și din plastic se spune că sunt peste 100.000 de bacterii și microbi”, a detaliat Remi Rădulescu.

Remi Rădulescu a înregistrat invenția la OSIM în 2015.

Următorul pas va fi încercarea de lansare a sistemului pe piaţă, pentru a fi comercializat. Aceasta este, de altfel, cea mai delicată parte pentru inventatori. Pentru că după ce inventează ceva, dacă scapă de ochiul ager al plagiatorilor, autorul invenţiei caută oameni cu bani care să dorească să cumpere patentul pentru fabricarea în serie. Aici se împotmolesc valoroase invenţii. Decât să cumpere marca, mai bine… se adaugă vreun buton în plus, un termometru mai colorat şi devine altceva, nu?

Până acum, inventatorul timișorean a realizat zece invenții funcționale — șapte în domeniul tehnic și trei în domeniul sportiv, cu impact social și economic deosebit.

LĂSAȚI UN MESAJ