Timişoreanul datorită căruia a fost realizat Oncogen, centrul în care se va găsi leacul pentru cancer, numit şef al Administraţiei Spitalelor Bucureşti

269

Timişoreanul Virgil Păunescu, datorită căruia oraşul de pe Bega are un centru unic în estul Europei, Oncogen, în care cercetătorii vor încerca să găsească leacul pentru cancer, a ajuns şef al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Virgil Păunescu, fost consilier prezidenţial pe Sănătate în mandatul lui Traian Băsescu, a fost numit în această funcţie de către primarul Răzvan Sava. Instituţia are în subordine 19 spitale şi reţeaua de medicină şcolară din Bucureşti.

Potrivit Mediafax, noul director al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti vrea să facă o evaluare a situaţiei unităţilor medicale, apoi să pună în aplicare proiecte de dezvoltare a acestora. În trecut, Păunescu a fost şi secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi şef al Direcţiei Resuse Umane şi Formare Profesională din Ministerului Sănătăţii, în perioada mandatului ministrului Ştefan Drăgulescu.

De asemenea, Virgil Păunescu a fost managerul de proiect al Oncogen, centru care a fost inaugurat în toamna anului trecut lângă Spitalul Judeţean Timişoara. Oncogen este prevăzut cu toate facilităţile necesare cercetării de vârf, fiind amenjate şi două camere albe unice în ţară, dar şi o bancă de celule şi ţesuturi şi o biobază. Oncogen este singurul centru de acest tip din estul Europei şi va permite dezvoltarea de noi produse terapeutice. Aici se vor derula studii clinice pentru dezvoltarea de tratamente inovative în cancer şi bolile cronice degenerative.

 

LĂSAȚI UN MESAJ