Timişoara va avea spital regional dacă PNL guvernează din decembrie-VIDEO

392

Timişoara va avea spital regional! Anunţul vine de la preşedintele PNL, Alina Gorghiu, candidat la Senat din partea judeţului Timiş. Bineînţeles, dacă liberalii ajung la guvernare după alegerile parlamentare din decembrie.

Potrivit programului de guvernare prezentat de PNL, în cadrul axei pe sănătate se doresc mai multe investiţii, printre care şi construirea a 8 spitale regionale, unul în oraşul de pe Bega, bineînţeles.

O altă propunere este ridicarea a 900 de case ale medicului în mediul rural.

„Este un proiect care reflectă lipsa de resursă medicală mai ales în mediul rural şi urban mic. S-a generat această idee ca în zonele defavorizate să construim imobile care să aibă două modalităţi de utilizare: odată să fie casă penru medic şi în al doilea rând să fie locaţie pentru dispensar”, a explicat Alina Gorghiu, preşedintele PNL.

Fiecare astfel de casă ar costa 200.000 de euro, iar banii ar putea fi luaţi din fondul de dezvoltare rurală. Proiectul ar putea demara încă din 2017, în condiţiile în care PNL îşi va pune în aplicare programul de guvernare.

Liberalii vor să reiniţieze un proiect mai vechi a Ministerului Sănătăţii, mai exact să instituie legea prevenţiei. În trecut, autorităţile centrale doreau să amendeze românii care nu îşi făceau analizele anuale gratuite, taxându-i astfel pentru că nu fac prevenţia şi ajung în spitale deşi acest lucru putea fi evitat. În opinia PNL, sancțiunile nu îşi au loc, dar prevenţia trebuie legiferată pentru a educa românii.

LĂSAȚI UN MESAJ