Timişoara va avea propriul aquaparc. Robu: „Va fi mai tare ca la Szeged”

5259

Timişoara va avea propriul aquaparc. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că specialiştii din instituţie muncesc la schema de proiectare şi la alegerea locaţiei penru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru un parc acvatic.

„Vreau să facem un aquaparc pe banii noştri, nu suntem finanţaţi pe fonduri eurpene pe acest segment. O să vedem: ori în Mehala, ori zona Aeroportului Cioca, ori undeva înspre Moşniţa Nouă. Vrem să facem deplasări pe teren înainte de a face schema de proiectare pe care o vom scoate a licitaţie pentru studiu de fezabilitate. Nu puteam mai devreme pentru că oraşul trebuia modernizat din punct de vedere al infrastructurii”, a declarat edilul şef.

Robu are planuri mari. Vrea ca aquaparcul Timişoarei să fie „cel mai tare” din această regiune a Europei.

„Acesta chiar va fi cel mai tare din această parte de Europă. Va fi mult mai tare decât cel de la Szeged. Dacă lucrurile merg bine cu licitaţiile, până în 2020, cel târziu, va fi gata”, a mai declarat primarul.

Autorităţile spun că vor folosi bani din bugetul local, dar vor contracta şi un credit pentru realizarea aquaparcului. Valoarea estimată de primar este de 10 – 15 milioane de euro. Lucrările nu vor pute începe însă mai repede de 2018.

3 COMENTARII

  1. Asa se termina si cu ‘handicapatii’ cu avione ce zboara peste / printre casele oamenilor. Mai bine ceva util pentru oameni si nu folosit in scop personal de smecheri cu avioane.

LĂSAȚI UN MESAJ