Timișoara trăiește! Calificare în sferturile Cupei Ligii

239

ACS Poli Timișoara a spart gheața cu prima victorie a stagiunii, 2-1 în optimile de finală ale Cupei Ligii. Căpitanul Marius Croitoru a marcat golul primul succes al alb-violeților din luna aprilie.

Poli a furnizat prima surpriză a Cupei Ligii la fotbal, a eliminat una dintre echipele cu pretenții ale campionatului – Viitorul Constanța. Pentru trupa lui Ionuț Popa este o victorie mare care aduce, o rețetă financiară mai bună pentru club, șansa de a cuceri un trofeu și, cel mai important, un imbold moral excelent după startul de sezon controversat. Gazdele s-au impus cu 2-1 într-o confruntare începută practic de la 0-1, Viitorul reușind să marcheze în minutul 3.

Pentru alb-violeți a fost al doilea duel la distanță de trei zile în compania unei participante în cupele europene. Dacă contra lui Pandurii nu s-a putut mai mult din cauza arbitrajului potrivnic, confruntarea cu teamul lui Gică Hagi s-a încheiat mult mai fericit pentru bănățeni.

Cioablă a deschis scorul pentru vizitatori la prima situație de poartă a partidei. Poli a dat primele semne după un sfert de oră. Lovitura liberă executată de Vădrariu de pe partea dreapta l-a găsit foarte bine pe Artean în fața porții, iar mijlocașul timișorean a refăcut egalitatea, 1-1.

Spre finalul unei conruntări echilibrate, gazdele au dat lovitura de grație în minutul 81 prin căpitanul Marius Croitoru. Mijlocașul de 34 de ani a transformat impecabil o lovitura liberă centrală de la 17 metri scoasă de Popovici. Scor final 2-1 deși în ultimele secvențe atacanții lui Poli s-au jucat cu ocaziile. Mailat și Doman au irosit ocazii imense la poarta constănțenilor.

Poli se califică în sferturile de finală acolo unde sunt deja Astra Giurgiu și Steaua București, FC Botoșani și ASA Târgu Mureș. Adversarul bănățenilor din sferturile programate în 7-8 septembrie se va alege dintre Concordia Chiajna și Pandurii Târgu Jiu.

ACS Poli: Straton – Sorescu, Șeroni, Bocșan, Vădrariu – Bărbuț (min. 64, Mailat), Croitoru (min. 85, Doman), Artean, Cârstocea, Vraciu – Elek (min. 74, Popovici).

LĂSAȚI UN MESAJ