Timișoara și România parteneri importanți pentru Germania! Cine spune asta…

322

Reprezentaţii Forumului Democrat al Germanilor din România – filiala Timişoara au sărbătorit astăzi împlinirea a 25 ani de la semnarea Tratatului de Prietenie dintre România şi Republica Federală Germania, care a avut loc exact acum 25 ani, în 21 Aprilie 1992.

La manifestări au luat parte, Ambasadorul RF Germania la Bucureşti, E. S. Cord Meier-Klodt, Laura Popescu, director, Ministerul Afacerilor Externe al României, Ovidiu Ganț, deputat FDGR şi consulul RFG la Timişoara, Rolf Maruhn. De altfel, domniei sale i-a fost decernată isigna de aur a federaţiei.

FDG 2

Excelența Sa Cord Meier-Klodt, a mulțumit organizaţiei locale a Forumului German pentru invitaţia făcută, dar şi pentru iniţiativa de a organiza acest eveniment: “Este cu siguranţă un semn că sărbătorim această aniversare astăzi, aici, la Timişoara. În primul rând, acesta a fost un tratat care a aşezat relaţiile româno-germane pe o bază cu totul nouă, cuprinzând întreg spectrul subiectelor, bilateral, după căderea Zidului Berlinului și a Cortinei de fier din Centrul Europei”.

FDG 7

Timişoara reprezintă un loc adecvat pentru aniversarea și onorarea acestui frumos eveniment al relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări, iar culorile celor două drapele se întrepătrund sub forma unei săgeţi, îndreptată pe direcţia înainte.

“Este un moment foarte important pentru noi în cazul relaţiilor noastre bilaterale. Tratatul semnat acum 25 ani are foarte multe priorităţi. Cea mai importantă a fost dezvoltarea relaţiilor regionale, Timişoara fiind unul dintre oraşele cele mai importante dealungul timpului. A existat o dezvoltare în toate domeniile relaţiilor noastre, putem spune, în primul rând despre o dezvoltare în domeniul economic. Astăzi Germania este primul partener economic, cu 20 % în top, şi – la fel -în domeniul şcolar, educative şi cultural. Astăzi, la 10 ani de la aderarea la UE, România este deja un important partener European, fiindcă românii merg împreună cu germanii, unii pentru alţii, pentru o Europă comună”, crede ambasadorul Germaniei în România, E.S. Cord Meier-Klodt.

LĂSAȚI UN MESAJ