Timișoara se poate pregăti pentru Liga 1

325

ACS Poli Timișoara este foarte aproape de reveni în Liga 1, beneficiind de falimentul clubului Rapid București. Gruparea bănățeană se poate pregăti pentru startul campionatului prevăzut la sfârșitul săptămânii trecute, șansele de a fi confirmată de LPF fiind foarte mari. Adunarea Generală a Ligii a numit-o pe Poli drept înlocuitoarea Rapidului în campionat păstrând un singur amendament. Giuleștenii pot juca totuși în primul eșalon dacă până în 21 iulie, cu o zi înaintea startului de sezon, pot obține o decizie judecătorească de ieșire din faliment.

”Clubul Rapid București se află în faliment și dizolvare cu capacitate de exercițiu restrânsă. Clubul a formulat o cerere de soluționare în instanță, dacă se respinge. Rapid se va desființa. În acest moment Rapid nu poate juca în Liga 1, dacă până în 21 iulie nu obține admiterea propriei cereri de ridicare a falimentuluiTimișoara va lua locul Rapidului din prima ligă.”, a explicat  Justin Ștefan, secretarul general LPF.

ACS Poli ar urma să înceapă pe teren propriu Liga 1 într-un duel cu FC Botoșani. Meciul se va desfășura în 22 iulie, pe arena Dan Păltinișanu. Etapa a doua ar aduce deplasarea în Ștefan cel Mare pentru duelul cu Dinamo București. Ultima etapă a turului ar aduce o deplasare la Chiajna, în 22 octombrie. Sezonul regulat se încheie în 4 martie fiind urmat de play-off și play-out. Liga 1 se va încheia pe 4 iunie 2017. De asemenea toate prim-divizionarele vor participa în Cupei Ligii, a cărui finală se va disputa pe 20 mai 2017. Ultimul act al Cupei României va fi 27 mai 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ