Timișoara se împiedică înainte de finiș, 0-1 cu Pandurii

86

ACS Poli a ratat o șansă imensă de a se îndepărta de retrogradare, învinsă în fața echipei Pandurii Târgu Jiu, scor 0-1, într-o veritabilă finală a play-out-ului. Elevii lui Ionuț Popa se mențin pe locul de baraj pe care trebuie să îl apere în ultimele două runde.

Timișoara a dat cu piciorul unei oportunități excelente de a lua un avans considerabil în lupta pentru evitarea retrogradării. Într-o rundă în care Chiajna pierduse și rămânea la borna 23, un succes al lui Poli în fața gorjenilor ar fi însemnat salvarea de la retrogradare în proporție de 50%. Alb-violeții au pierdut cu 0-1 și și-au complicat foarte mult misiunea.

Menajarea titularilor în partidele de cupă nu și-a arătat roadele în fața lui Pandurii pentru că echipa nu a arătat prea mult fotbal. Cu un arbitraj care a inflamat și mai mult spiritele și care le-a permis oaspeților să tragă de timp, cu destul ghinion la cele două bare și cu un om în minus pe teren timp de 60 de minute, Poli a părăsit Dan Păltinișanu învinsă la limită.

Un început de meci închis și cu mulți nervi în care niciuna dintre cele două echipe nu și-a asumat niciun risc. Iar gazdele au făcut prima greșeală, în minutul 19 la o minge pe care defensiva nu a respins-o din propriul careu și Pandurii a taxat prin Păcurar cu un șut din 10 metri: 0-1.

Poli a trecut la atac și a mărit presiunea pe careul advers. Treptat au început să apară și ocaziile gazdelor. Cea mai mare în minutul 38, atunci când reluarea pe spate a lui Cânu a nimerit bara. Două minute mai târziu avea să se consume un moment important. Pedro Henrique înscrie cu capul însă pe traiectoria sa mingea îi atinge și mâna atacantului. Centralul Găman anulează golul și îl elimină pe brazilian pentru protestele inutile. Cu patru minute înainte de pauză situația bănățenilor se complicase.

În prelungirile primei reprize Poli a avut din nou ghinion; șutul lui Soljic a zguduit bara oaspeților. Scorul pauzei 0-1.

Timișoara a jucat ofensiv și partea secundă, iar Croitoru a avut prima ocazie în minutul 56 cu un șut slab din marginea careului. Pandurii putea să închidă jocul în minutul 76 la șansa mare ratată de Batin din fața porții. Pe spațiile largi lăsate în defensivă același Batin a mai avut o șansă să rezolve disputa în minutul 82, ar Straton l-a blocat. La poarta adversă Artean a trimis o lovitură de cap alături de țintă. A fost ultima șansă pentru violeți de a smulge măcar un punct. Final 0-1. Poli are 23 de puncte, la fel ca și Chiajna, dar nu e avantajată în meciurile directe, iar Pandurii a adunat 26 de puncte.

ACS Poli: Straton – Străuț, Scutaru (74 – Ignea), Cânu, Șeroni – Artean, Soljic – Bărbuț, Croitoru (74 – Drăghici), Fucek (74 – Doman) – Pedro Henrique.

Timișoara joacă duminică acasă cu deja retrogradata ASA Târgu Mureș și are nevoie neapărat de o victorie pentru a rămâne în cărțile salvării. În aceeași rundă Pandurii primește acasă vizita Mediașului, iar Chiajna pe cea a Botoșaniului. Ultima rundă toate cel trei echipe evoluează în deplasare: Poli la Mediaș, Chiajna la Voluntari și Pandurii la Botoșani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ