Timişoara: se construieşte o maternitate nouă ce va aparține Spitalului Municipal şi va fi dotată cu… promisiuni de la Ministerul Sănătăţii

222

Pas extrem de important pe scena medicală din Timişoara! Autorităţile anunţă că vor construi o maternitate nouă. Aceasta va face parte din Spitalul Municipal Timişoara şi va înlocui Clinica de Obstetrică şi Ginecologie Dr. Dumitru Popescu.

Noua maternitate va fi ridicată de la zero pe un teren al Primăriei Timişoara din zona Calea Bogdăneştilor, mai exact pe strada Balta Verde. Astfel, bugetul local va fi degrevat de o cheltuială lunară cu chiria pentru spaţiul de pe Odobescu de peste 5.000 de euro.

Contractul pentru proiectarea viitoarei maternităţi a fost semnat deja şi docmentele tehnice trebuie pregătite în 5 luni. Întocmirea lor costă 360.000 de lei.

„Este vorba despre o clădire cu demisol, parter şi şase etaje, care va include 236 de paturi; respectiv vom avea 150 de paturi pentru obstertric, 70+ paturi neonato, 6 terapie intensivă. Maternitatea Odobescu, care aparţine Spitalului Municipal, este cea mai mare maternitate din regiune, de gradul 3, şi preia multe cazuri din judeţele vecine”, explică Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timişoara.

În viitoarea maternitate vor funcţiona şi laboratoare medicale, blocuri operatorii şi de naşteri, dar şi o secţie de fertilizare in vitro. Condiţiile vor fi demne de doamnele cu pretenţii şi normale pentru Europa.

„Avem aparatură pentru fertilizarea in vitro, avem medici pregătiţi, dar până acum nu am avut spaţiul suficient pentru a funcţiona. Pentru secţia de obstetrică şi ginecologie sunt prevăzute 10 saloane cu câte un pat, cu condiţii deosebite, iar toate celellte vor fi cu câte 2 paturi, fiecare cu baie proprie”, a mai spus Olimpia Oprea.

Licitaţia pentru desemnarea unui constructor, estimează autorităţile, va dura până la finalul trimestrului 3 a anului 2019. Abia apoi se poate vorbi de începerea lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ