Timişoara se bate pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii: ce se va întâmpla la „Întâlnirile de joi”?

57

Începe a doua etapă a competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021: echipa TM2021 organizează „Întâlnirile de joi”, o serie de întâlniri de lucru pentru realizarea dosarului de candidatură a Timişoarei, care au ca scop implicarea comunităţii artistice locale în această cursă.

La sfârşitul anului trecut, Timişoara a fost admisă pe lista scurtă a oraşelor din România care intră în cea de-a doua etapă a competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Dosarul Timişoarei a convins juriul de experţi că oraşul merită să continue cursa, alături de Baia Mare, Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Pentru cea de-a doua etapă a candidaturii oraşului, echipa TM2021 doreşte rafinarea conceptului existent – Shine your light! Light up your city! / Luminează oraşul prin tine. Se urmăreşte încheierii de parteneriate solide în plan local și european, pe baza recomandărilor juriului de experţi, aşa cum au fost ele formulate în raportul publicat la finalul lunii ianuarie.

Începând cu această săptămână şi până în 3 martie 2016, în fiecare joi, începând cu ora 18:00, operatorii culturali din Timişoara sunt invitaţi la sediul Asociaţiei Timişoara–Capitală Culturală Europeană, la Bastionul Maria Theresia, de pe str. Martin Luther nr. 4, Corp B1, etaj I, pentru a lucra împreună cu echipa TM2021 la îmbunătăţirea programului cultural.

Specialişti din domeniul industriilor culturale şi creative (design, publishing, IT, film, artele spectacolului, muzică), artişti şi tineri creatori şi ONG-uri, cu toţii vor lua parte la „Întâlnirile de joi”. Acestea cuprind o scurtă prezentare a punctelor cheie ale candidaturii și se concentrează pe dezbateri în grupuri de lucru.

“Considerăm esențială continuarea procesului de crowdsourcing (externalizare către publicul larg) prin care s-au născut ideile care stau la baza dosarului. Astfel, invităm din nou la dialog operatorii culturali din Timişoara, în scopul completării și detalierii programul cultural existent şi pentru a identifica partenerii locali și organizatorii pentru 2021”, anunţă membrii echipei care se bate să aducă la Timişoara titlul de Capitală Europeană a Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ