ACS Poli a mai reușit o mare surpriză în fotbalul românesc. Timișorenii s-au calificat în semifinalele Cupei României după victoria la penaltiuri, scor 6-5, în fața deținătoarea trofeului – CFR Cluj-Napoca.

Timișoara are cu se mândrească! Clubul ce reprezintă orașul în Liga I dă peste cap bornele și refuză să abandoneze lupta pe vreunul dintre cele trei fronturi. Calificată în premieră în finala Cupei Ligii și ieșită momentan din zon retrogradării, gruparea condusă de Ionuț Popa reușit ceea ce nimeni nu credea. Să elimine deținătoarea Cupei României într-un joc în care a jucat 70 de minute în inferioritate numerică!

Poli și CFR au mers cap la cap atât în timpul regulamentar cât și după cele două reprize de prelungiri. La penaltiuri Curileac a fost inspirat și a parat două lovituri iar bănățenii merg în semifinale cu 6-5.

Oaspeții au avut prima mare ocazie. Larie a nimerit bara cu o lovitură de cap; era minutul 4 și lucrurile nu arătau prea bine pentru Poli. Nu avea să fie deloc așa pentru că gazdele au echilibrat partida și a avut șansa ei de a marca la jumătatea reprizei prin Fucek și Șeroni. Curileac a mai avut emoții doar la reluarea lui Gomelt.

Echilibrul din teren a fost rupt în primele minute ale părții secunde. Șeroni a fost eliminat pentru o intrare dură la Rus și își lăsa echipa în inefrioritate numerică din minutul 50. Pentru trupa lui Ionuț Popa a urmat o mare risipă de efort de a ține piept cu un în minus uneia dintre echipele solide ale campionatului. În minutul 66 gazdele au mai primit o livitură din partea brigăzii de arbitraj: un gol anulat pe nedrept pe o presupusă poziție de ofsaid a lui Bărbuț.

Ocaziile părții a doua au venit abia în ultimele cinci minute, reluările lui Lopes și Omrani fiind blocate de Curileac. La finalul celor 90 de minute scorul rămânea neschimbat, 0-0, și s-a trecut la prelungiri. Prelungiri în care CFR-ul nu a reușit să depășească defensiva bănățenilor. Bud a încercat un lob pretențios în minutul 99, situație anulată de Curileac.

Poli a avut șansa ei să dea lovitura, Bărbuț fiind la câțiva centimetri de primul gol al serii atunci când tabela mai indica cinci minute de joc. Tot vitezistul timișorean a avut ultima ocazie dar a ratat complet execuția: 0-0. Învingătoarea avea să se decidă la loteria penaltiurilor.

Poli a transformat șase lovituri de departajare prin Drăghici, Fucek, Soljic, Bărbuț, Scutaru, Neagu, în timp ce CFR-ul a marcat doar cinci (Nascimento, Lopes, Gomelta, Omrani, Bud). Au ratat Străuț – Larie, Deac și Timișoara este în semifinalele competiției.

ACS Poli: Curileac – Străuț, Cânu, Scutaru, Șeroni – Poparadu (68 – Popovici) (120 – Drăghici), Soljic – Bărbuț, Croitoru, Fucek – Pedro Henrique (54 – Neagu).

LĂSAȚI UN MESAJ