Timișoara, printre cele mai importante obiective turistice ale României, într-un top realizat de o jurnalistă britanică

134

România este ţara castelelor medievale, a bisericilor gotice şi a oraşelor încântătoare, toate ascunse printre cele mai enigmatice peisaje ale Europei de sud-est. Având zone geografice precum Munţii Carpaţi şi Marea Neagră, România este un loc al pădurilor dense şi al piscurilor înzăpezit, care se potrivesc perfect cu folclorul ţării, scrie jurnalista Caitlin Morton. Aceasta a scris câteva impresii despre unele din cele mai importante obiective turistice din România pentru site-ul cntraveller.com.

Timișoara, Sighișoara, Castelul Corvinilor, Sarmizegetusa Regia sau Transfăgărășan sunt doar câteva dintre locurile din România incluse în topul realizat de jurnalista britanică.

Despre Sarmizegetusa Regia, aceasta scrie că este un sit arheologic, rămăşiţele capitalei Daciei. Oraşul a fost construit când era rege Decebal, apoi a fost cucerit de romani.

Statuia lui Decebal de la Orșova este și ea inclusă în top – Vorbind de regele Decebal, găsiţi o piatră înaltă de 55 de metri, de-a lungul Dunării, ce înfăţişează faţa regelui. A fost sculptată între anii 1994 şi 2004.

Castelul Corvinilor – Această fortăreaţă gotică din secolul 15 are destule trăsături frumoase ca să poată concura cu Castelul Bran. Are ziduri de nepătruns, un pod mobil, o temniţă masivă şi o cameră de tortură.

Timişoara – Este al treilea cel mai populat oraş din România (după Bucureşti şi Cluj-Napoca), atrage oamenii prin pieţele publice, prin hoteluri şi prin festivalurile de muzică şi cele culturale.

Vezi și celelalte obiective turistice din topul jurnalistei, pe mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ