Timișoara primește 7 milioane de euro, bani europeni. Cum vor fi folosiți

219

Timișoara beneficiază de o finanțare nerambursabilă de 7 milioane de euro. Banii au fost obținuți cu ajutorul unui proiect depus de Grupul de Acţiune Locală Timişoara. Fondurile vor ajunge atât în mediul privat, cât și în sectorul public.

„Am reuşit să semnăm contractul cu reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene şi dispunem de aproximativ 7.000.000 de euro, bani care, credem noi, pot ajuta comunitatea, fie că vorbim de sectorul public sau cel privat. Este un succes pentru noi, dar doar o victorie de etapă, pentru că ne interesează în mod special să se implementeze proiecte, adică să aducem dezvoltare durabilă şi condiţii de viaţă europene pentru toate cartierele din Timişoara, iar în cazul de faţă vorbim de mai multe zone ale oraşului care însumează peste 70.000 de timişoreni. Vom elabora ghidurile cât de curând şi vom demara procedurile pentru ca banii să poată fi accesaţi cât mai repede de firmele private”, spune Cătălin Tiuch, preşedintele GAL Timişoara.

În ceea ce priveşte sectorul public, este vorba de aproximativ 3.600.000 de euro, bani destinaţi pentru asfaltare de străzi şi trotuare; construire, reabilitare sau modernizare locuinţe sociale; înfiinţare, modernizare, reabilitare locuri de joacă; reabilitare, modernizare infrastructură socială şi de sănătate.

Pentru sectorul privat sunt disponibili aproximativ 3.400.000 de euro, bani ce pot fi accesaţi pentru diferite domenii, precum: cursuri de ucenicie, dezvoltarea firmelor, antreprenoriat.

LĂSAȚI UN MESAJ